![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z zamianą i wyłowieniem danych, chciałbym poniższy wpis: <td><span id="Label1">12345</span></td><td>costam</td> zamienić na: <td>12345</td><td>costam</td><td><a href=''strona.php?id=12345>12345</a></td> czyli pozbyć się znacnzikow <span...></span> a wartość z pierwszej komórki skopiować do dodatkowej ostatniej kolumny w ktorej bylby link z ta wartoscia. Probuje tych wyrazeń ereg_replace, preg_match itp. ale coś nie moge sobie z tym pordzic ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw korzystasz z strip_tags" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual z odpowiednio ustawionym drugim parametrem... potem już preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual z prostym wyrażeniem regularnym i odpowiednie posklejanie wynikowego stringa...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no pozbyc sie to łatwa sprawa ale wlasnie mam problemy z preg_match... nie znalazłem strony na ktorej byloby to jakoś od podstaw wyjasnione na łatwych pryzkladach, wszedie pwieprzaja odrazu 20-30 znakow
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znalazłem strony na ktorej byloby to jakoś od podstaw wyjasnione na łatwych pryzkladach kiepsko szukasz http://www.gajdaw.pl/php/wyrazenia-regular...e-php-tutorial/ -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybaczcie OT
Cytat forum to forum, nie Tobie oceniać na czyzm polega. Polega na pomocy w nauce. A nie nauczysz się (dobrze!) prosząc i dostając ciągle gotowce. Próbując osiągnąć coś samemu uczysz się o wiele więcej i szybciej. No i ta satysfakcja ![]() Pozdrawiam i przepraszam za ot ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wybaczcie OT Polega na pomocy w nauce. A nie nauczysz się (dobrze!) prosząc i dostając ciągle gotowce. Próbując osiągnąć coś samemu uczysz się o wiele więcej i szybciej. No i ta satysfakcja ![]() Pozdrawiam i przepraszam za ot ![]() Pomijając wyrażenia regularne akurat reszte php-a mam niezle opanowaną, od kilku lat w nim pisze clakiem rozbudowane projkety. Po prostu jezeli prac jest wiele nie ma czasu na głowkowanie, testowanie i nauke a akurat wyrazeń regularnych nigdy dobrze nie umialem, jenym pryzchodza pewne sprawy łatwiej, innym trudniej. Wszedzie zwykle natrafialem na nie do konca jasno opisane dzialanie tych funkcji albo przykłady innych typow a glownienie sie nad 20-znakowym kodem moze do niczego nie doprowadzic ![]() Również pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 19:36 |