![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam plik z danymi. Dane zapisuja sie za kazdym razem do tego samego pliku i jest ich zawsze 10 czyli jesli zrobie to 10 razy bedzie tych linii 100 (logiczne chyba (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) Problem w tym ze nie potrafie przefiltrowac danych czyli pobrac konkretnych linii w petli do dalszej obrobki. <? $file = file('articles/3.dat'); for($i=0;$i<count($file);$i++) { print $file[$i] . '<br>'; } ?> to mi pokazuje wszystko co mam w pliku ale jak zrobic zebym mogl w tej petelce pobrac 10 (10 to tylko przyklad bo chce pobrac wszystkie linie bo petla pobiera wszystko tyle ze konkretne dane z wpisu sa wlasnie podzielone co 10 linii) linii i mogl je obrabiac ? Gdyby sie zapisywaly dane wszystkie w jednej linii z jakims separatorem np. chr(15) to prosta rzecz bo pobieram przez list($dane1,$dane2,$dane3,$dane4,$dane5,$dane6,$dane7,$dane8,$dane9,$dane10) = split("[".chr(15)."]",$file[$i]); i mam wtedy w kazdej zmiennej dane ale w tym przypadku nie wiem a teznie moge zmienic metody zapisu bo juz danych jest zbyt wiele i musialbym siedziec i zmieniac z miesiac sama strukture w plikach Ten post edytował dublinka 22.02.2008, 08:36:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:10 |