![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam do zrobienia baza danych w formacie XML.
Pliki są zapisane jako .xq baza jest dla wykladowców ktorzy moga wystawic ocene studentowi. i chcialbym zeby po zalogowaniu sie na wlasne konto kazdy wykładowca mial wyłącznie swoj przedmiot, a nie ze kazdy ma swoj i pozostałe. I tu mam przykladowy kod, gdzie wykladowca jest przypisany do przedmiotu <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <subjects_teachers> <subject_teacher> <teacher>patryk</teacher> <subject>1</subject> </subject_teacher> <subject_teacher> <teacher>jarosław</teacher> <subject>2</subject> </subject_teacher> <subject_teacher> <teacher>paweł</teacher> <subject>3</subject> </subject_teacher> </subjects_teachers> A tu mam plik xml z przedmiotami <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <subjects> <subject id ="1"> <name>Podstawy użytkowania komputerów</name> <semestr>1</semestr> <specialization>1</specialization> </subject> <subject id ="2"> <name>Matematyka</name> <semestr>1</semestr> <specialization>1</specialization> </subject> <subject id ="3"> <name>Język angielski</name> <semestr>1</semestr> <specialization>1</specialization> </subject> <subjects> i teraz mam pytanie jaki kod musze wpisac zeby podczas logowania dany wykladowca był przypisany do danego przedmiotu. ![]() Bardzo prosze o pomoc Łukasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taką zależność to w php musisz zrobić. Po zalogowaniu się wyciągasz przedmioty z imienia takim kodem:
Jeżeli nauczyciel uczy wiecej niż 1 przedmiot to kolejne właściwości "subject" elementów w talbicy $aTeacher będą zawierały id tych przedmiotów. -------------------- Blog | plugin system by carbolymer
Residence: #php.pl @ IRCNet "Pralki powstały po to, aby kobiety też mogły programować" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:30 |