![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż sprawa jest taka: chcę zrobić stronę na której będzie można sprawdzić godziny odjazów busów z wybranych przystanków na kliku trasach. Pomysł wziął się stąd, że w naszym kraju, na wsi, rozkład jazdy nie może wisieć więcej niż 2 dni na przystanku, bo od razu go albo zamalują, albo zerwą, więc dlatego ta inicjatywa. Ale jest problem: Jak zaprojektować bazę, aby to wszystko mogło zadziałać? Pisząc "to" mam na myśli takie założenia: - użytkownik wybiera przystanek i wtedy dowiaduje się, na jakich trasach on występuje (może być na trasie A->B lub B->A); - jeśli już wybierze przystanek i trasę powinien się dowiedzieć o której może się spodziewać autobusu (busa) na przystanku. Jak na razie miałem koncepcję jak to wszystko zapisać w tabelach MySQL, lecz przy próbie wpisania danych okazalo się, ze to nie zda egzaminu. Czy ktoś z was budował już coś takiego (wierzę, że tak)? Jeśli tak, to proszę o jakieś wskazówki :-) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:38 |