![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie grafiki w php. Piszę skrypty i nie chcą działać. Jakbym nie miał jakichś ustawień serwera czy co?
![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnosnie samochodu. Przekrecam kluczyk, a on nie zapala. Jak bym nie mial benzyny albo co? Co z tym zrobic?
-------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi z kolei nie działa pralka, może ktoś wie czemu?
[Ale wjazd "pracowników" forum ;-)] Żeby nie było, że nic nie wnoszę do dyskusji: - napisz dokładniej, co robisz - opisz, co się dzieje nie tak - dodaj komunikaty o błędach, jeśli takowe występują - podaj używany system i wersje php -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
haiaw ja wiem co z autem sie dzieje. Po prostu alternator nie działa a wniskuję to z braku plaiwa w baku i dziurawych opon.
Kurde sam nie wiem po cholere takiego dziecinnego posta napisałme ale tak mnie kusiło i teraz jest ten post ![]() -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mi z kolei nie działa pralka, może ktoś wie czemu?
[...] Masz za stara wersje php, ktora wchodzi w konflikt z openssh, wzwiazku z tym Windows nie dziala, wiec pralka tez nie dziala. Wnioski? Nie stawiaj roweru pod latarnia bo Ci kisiel wykipi. -------------------- --
[Linux Administrator] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wasze problemy jest tylko jeden lek... reinstalacja Windowsa
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mysle, ze nalezy wymienic procek na nowszy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeeetam... Od razu jakaś reinstalacja... Wystarczy format c: i zainstalować wszystko jeszcze raz...
Drukarka mi fiksuje (serio!) - pomoże ktoś? PS: Niech ktoś może skasuje temat? PS2: Dlaczemu musiałem się od nowa rejestrować i chyba nie ma moich postów? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pralce zainstalujcie Debiana,
w samochodzie RedHata. Ja to dopiero mam problem, nie moge postawic Apacha na komorce... ![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
...:[Red. Nacz. PPS]:... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W pralce zainstalujcie Debiana
Dzięki! Działa już 8) Cytat Ja to dopiero mam problem, nie moge postawic Apacha na komorce...
![]() Mi tam cały Slackware chodzi w zegarku :wink: -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehhh...to nic... ja mam Slackware w kalkulatorze, z łączem o przepustowości 5 mb/sek i stoi tam na apachu strona!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mnie ostatnio lampa sie przepalila w kineskopie od komorki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcialem zauwazyc, ze w moim chlebaku jest PLD,
chyba ktos powinien zamknac ten post ![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Dobra, sorry, zadałem pytanie bez odpowiedzi. Było trochę mało precyzyjne, no może trochę bardziej :-). Ale już piszę o co chodzi: napisałem pewien przykład z książki o php: <? header ("Content-type: image/jpeg"); $rysunek = imagecreate (100, 100); $kolorbialy = imagecolorallocate ($rysunek, 255, 255, 255); $kolorczarny = imagecolorallocate ($rysunek, 0, 0, 0); imagefill ($rysunek, 0, 0, $kolorczarny); for ($i=1; $i<10; $i++) { imageline ($rysunek, 10*$i, 0, 10*$i, 100, $kolorbialy); imageline ($rysunek, 0, 10*$i, 100, 10*$i, $kolorbialy); } imagejpeg ($rysunek); ?> i otrzymałem taki oto wynik: <br> <b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreate() in <b>c:apachehtdocscwiczeniacwiczenia3.php</b> on line <b>5</b><br> Wracając do pralki, to powinniście używać codziennie calgon, czy jakoś tak, bo wiecie dłuższe życie każdej pralki... :-). Pozdro ewrybady Misiek |
|
|
![]()
|
|
Jestem Dżon Korniszon od 30 lat naprawiam pralki....
a ty poczytaj manuala ![]() -------------------- Polacy Nie Gęsi Swój Portal Mają !!
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreate() in <b>c:apachehtdocscwiczeniacwiczenia3.php</b> on line <b>5</b>
Zajrzyj do php.ini i poszukaj linijki ;extension=gd.dll Usun srednik z poczatku linijki. |
|
|
![]()
|
|
dzięki FiDO
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 03:23 |