![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem z upladem plików w php. A mianowicie niezabardzo chce wysyłać pliki jpg z rozszerzeniem które jest napisane dużymi literami. Po prostu takiego pliku nie wysyła.
Kod mogę dać: Mam taki problem z upladem plików w php. A mianowicie niezabardzo chce wysyłać pliki jpg z rozszerzeniem które jest napisane dużymi literami. Po prostu takiego pliku nie wysyła. Kod mogę dać: Kod <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<form method="post" action="testup.php" enctype="multipart/form-data"> <input type="file" name="pliks"/><br/> <textarea name="dupa"></textarea> <input type="checkbox" name="hyc" value="dupa"/> <input type="submit" name="wyslij" value="Wyslij"/> </form> <? $ile = 1024; if (isset($_POST['wyslij'])){ print_r($_FILES); echo $str.'<br/>'; //move_uploaded_file($_FILES['pliks']['tmp_name'], 'plik/'.$_FILES['pliks']['name']); echo $_FILES['pliks']['tmp_name'].'<br/>'.$_FILES['pliks']['name'].'<br/>'.$_FILES['pliks']['size']/$ile.'<br/>'.$_FILES['pliks']['type'].'<br/>'.$_POST['dupa'].'<br/>'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'image/jpeg') echo'Plik jpg'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'image/pjpeg') echo'Plik jpg'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'image/png') echo'Plik png'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'image/gif') echo'Plik gif'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'image/bmp') echo'Plik bmp'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'application/msword') echo'Plik doc'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'application/pdf') echo'Plik pdf'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'application/rtf') echo'Plik rtf'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'application/vnd.ms-excel') echo'Plik xls'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'application/x-rar-compressed') echo'Plik rar'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'text/plain') echo'Plik txt'; if ($_FILES['pliks']['type'] == 'audio/mpeg') echo'Plik mp3'; echo'<br/>'.$_POST['hyc']; } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co wyświetla Ci print_r($_FILES) dla tego pliku?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jeśli nie przesyła pliku to nic
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A daj ten print_r przed ifem.
|
|
|
![]()
|
|
Aha takie cuś
Array ( [pliks] => Array ( [name] => DSC00081.JPG [type] => [tmp_name] => [error] => 3 [size] => 0 ) ) |
|
|
![]()
|
|
No, teraz wystarczy przekopać dokumentację i znaleźć, co oznacza error 3. Osobiście sprawdziłbym, czy wielkość pliku nie przekracza zadeklarowanej w php.ini max_uploaded_file (czy jakoś podobnie).
|
|
|
![]()
|
|
Raczej nie bo tam mam napisane powyżej 8 mega natomiast plik ma jakieś 400 kilo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat UPLOAD_ERR_PARTIAL Value: 3; The uploaded file was only partially uploaded. żywcem z manuala PHP. Wygląda na to, że plik nie przesłał się do końca... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Mi przysyła ;p. Spróbuj wgrać plik .JPG i zobacz, jakie ma mime
http://kavuka.cal.pl/fileUpload -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
właśnie oto chodzi że normalne image/jpeg, druga sprawa, że u mnie też czasami działa
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:32 |