![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa pliki:
data.class.php
oraz index.php
Wywołując funkcję eval() dostaję błąd. W którym miejscu popełniam błąd? Natomiast coś takiego działa bez problemu.. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
po pierwsze: czemu walisz ewalem plik? Nie lepiej include() ?
po drugie: eval wykonuje kod php. Nie moze wiec tekst zawierac takich rzeczy jak <? lub <?php ?> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze: czemu walisz ewalem plik? Nie lepiej include() ? Bo chcę zaciemnić skrypt i do uruchomienia go potrzebuję zapisu eval(base64_decode(...)); po drugie: eval wykonuje kod php. Nie moze wiec tekst zawierac takich rzeczy jak <? lub <?php ?> Po usunięciu <? <?php ?> także zgłasza błąd... -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Po usunięciu <? <?php ?> także zgłasza błąd... O litosci... czy ja sie doczekam czasow kiedy osoba pytajaca bedzie na tyle domyslna ze poda konkretnie jaki blad, konkretnie co nie dziala i wogole konkretnie? Naprawde ciezko sie domyslic ze jak dostajesz blad to milo by bylo jakbys go podal?A wiec zapytam wprost: jaki blad dostajesz? ps: Cytat Bo chcę zaciemnić skrypt Sorki, ale pomysl uwazam delikatnie rzecz mowiac za zły. Nie dosc ze wydluzysz sobie czas parsowania takiego skryptu to i zaciemnienie do kitu bo pierwszy lepszy programista od razu to odkoduje
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
O litosci... czy ja sie doczekam czasow kiedy osoba pytajaca bedzie na tyle domyslna ze poda konkretnie jaki blad, konkretnie co nie dziala i wogole konkretnie? Naprawde ciezko sie domyslic ze jak dostajesz blad to milo by bylo jakbys go podal? A wiec zapytam wprost: jaki blad dostajesz? Uważałem, że osoba próbująca pomóc sprawdzi kod, który podałem. Ale bardzo proszę. Błąd: "Parse error: parse error, unexpected '&' in D:\WWW\X\index.php(49) : eval()'d code on line 1" ps: Sorki, ale pomysl uwazam delikatnie rzecz mowiac za zły. Nie dosc ze wydluzysz sobie czas parsowania takiego skryptu to i zaciemnienie do kitu bo pierwszy lepszy programista od razu to odkoduje Wiem o tym doskonale, ale chcę trochę utrudnić a na szybkości dużo nie stracę. Przynajmniej chcę to sprawdzić. Jesli zastosuję IONCube też stracę jakieś ułamki sekund. pzdr -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Cytat Uważałem, że osoba próbująca pomóc sprawdzi kod, który podałem. Ale po co ktos ma sprawdzac wlasnorecznie twoj kod i marnowac przy tym swoj czas, skoro wystarczy ze podasz komunikat bledu i juz wszystko jasne?A teraz do rzeczy: wywal te htmlspecialchars() Przeciez to ci zamienia takie rzeczy jak > na encje, ktore sa bledem dla parsera php. Cytat Wiem o tym doskonale, ale chcę trochę utrudnić a na szybkości dużo nie stracę. Przy skrypcie typu Hello World z dwoma odwiedzinami dziennie to moze i faktyczne strata nie bedzie duza ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A teraz do rzeczy: wywal te htmlspecialchars() Przeciez to ci zamienia takie rzeczy jak > na encje, ktore sa bledem dla parsera php. Wywaliłem, ze skryptu data.class.php usunąłem <?php i ?> i otrzymuję błąd: Cytat "Parse error: parse error, unexpected $end, expecting ',' or ';' in D:\WWW\X\index.php(49) : eval()'d code on line 32" Jako ciekawostkę podam, że jak wklepiesz na stronie http://www.php-einfach.de/php_code_verschluesseln.php mój kod i skopiujesz wygenerowanego evala to także nie działa. Przy skrypcie typu Hello World z dwoma odwiedzinami dziennie to moze i faktyczne strata nie bedzie duza ![]() Chcę sprawdzić jak to wpłynie na wydajność bo nigdy nie sprawdzałem. Liczę się ze spadkiem wydajności. Jestem ciekawy jak wypadają pod tym względem rozwiązania takie jak ioncube. pzdr -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
zjadles srednik w ostatniej linijce swego evaluowanego kodu. No takie rzeczy moglbys sam sprawdzac.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zjadles srednik w ostatniej linijce swego evaluowanego kodu. No takie rzeczy moglbys sam sprawdzac. Fakt. Dziękuje za pomoc. Swoją droga macie jakieś doświadczenia z programami typu ioncube, zend encoder? Jak to wpływa na wydajność i jak się takie rozwiązania mają do stosowania base64..? Pzdr -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
Cytat Swoją droga macie jakieś doświadczenia z programami typu ioncube, zend encoder? Te cudaki przewalaja kod php do bytecodu co jest o niebo szybsze od twoich base64. Bytecode jest sparsowanym (skompilowanym) kodem php.
|
|
![]()
|
|
Te cudaki przewalaja kod php do bytecodu co jest o niebo szybsze od twoich base64. Bytecode jest sparsowanym (skompilowanym) kodem php. Ja to wiem ale przecież taki skompilowany kod, zewnętrzna biblioteka musi rozkodować przed uruchomieniem.. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nie. bytecod jest to juz uruchamialny kod. Cos jak .exe. Juz go system nie rozkodowuje.
|
|
![]()
|
|
no wlasnie nie. bytecod jest to juz uruchamialny kod. Cos jak .exe. Juz go system nie rozkodowuje. Dziwne. Próbowałeś kiedyś zakodować skrypt ioncube? Ja pobrałem testową wersję i kiedyś sprawdzałem. To nie jest zwykły ala "exe". Wieczorem zamieszczę przykładowy kod. Zamieszczę też jakieś wyniki wydajności kodowania base64. Wstępne krótkie testy nie wykazały różnicy - średniej wielkości aplikacja.. Ten post edytował Jarod 21.02.2008, 14:33:54 -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:36 |