![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam na swoje stronie skrypt logowania ("ściągnięty" z pewnego tutoriala). Chciałbym go użyć stronie, ale PHP generuje mi błąd jak podany w tamacie. Nie potrafię rozwiązać tego problemu, więc proszę o radę. Oto kod (zmienna config jest includowana w pliku logowanie.php z innego pliku config.php): Kod <?php
funkcja login() { global $_CONFIG; $zalogowany = false; if(isset($_COOKIE["dane"])) { $dane = $_COOKIE["dane"]^$_CONFIG['kxc']; $login = substr($dane, 0, 32); $haslo = substr($dane, -32); $metod = "cookies"; } elseif(isset($_SESSION['login']) && isset($_SESSION['haslo'])) { $login = $_SESSION['login']; $haslo = $_SESSION['haslo']; $metod = "session"; } elseif(isset($_POST['login']) && isset($_POST['haslo'])) { $login = $_POST['login']; $haslo = md5($_POST['haslo']); $metod = "post"; } if (isset($metod)) { $query = mysql_query("SELECT u_name, u_pass FROM `users` WHERE `u_name`='".$login."' AND `u_pass`='".$haslo."';"); if (mysql_num_rows($query) == 1) { $zalogowany = true; if ($metod <> "session") { $wiersz = mysql_fetch_array($query); $_SESSION['login'] = $wiersz['user']; $_SESSION['haslo'] = $wiersz['pass']; if ($metod == "post" AND isset($_POST['pamietaj']) AND $_POST['pamietaj'] == "ok") { $dane = ($login.$haslo)^$_CONFIG['kxc']; setcookie ("dane", $dane,time()+3600*24*365); } } } } return $zalogowany; } ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]()
Ma być
Ale nie dziwię się, może umknąć uwadze, w końcu to nasz język ojczysty:) -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego gdzieś masz błąd składni PHP. Znajdź go sam, bo pewnie i tak ten post zostanie zablokowany.
Poza tym użyj odpowiedniego bbCode. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za odpowiedź. Problem został rozwiązany, ale pojawił sie inny. Jest to błąd w linii nr. 3 (Parse error: parse error, unexpected '{'). Naprawdę nie mam pojęcia, dlaczego czepia się tego "{". Sprawdziłem czy klemry się zgadzają i wszystko wyglądaj OK.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro skopiowałeś tego tutka z pewnej strony to dlaczego miałeś funkcja? Jak się czepia, którejś tam lini to sprawdź dokładnie kod.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:53 |