![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkim mam ogolnie taki problem z mysql ,
napisalam scrypt php laczacy sie z baza danych wszystko ladnie pieknie polaczenie konczy sie powodzeniem , ale jak chodzi o wybór bazy wyskakuje blad ze nie moze wybrac bazy danej o co moze chodzic bo juz jestem w kropce dodaje ze skrypt jest poprawnie napisany |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze o to ze podajesz zla nazwe bazy? mzoe jej po prostu nie ma ?
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pochwal się kodem tego skryptu na pewno poprawnie napisanego...
pokaż komunikat błędu przy woborze bazy... chyba, że mamy powróżyć z fusów do kawy... proszę bardzo: widzę czarną plamę, widzę to ciemno, nie działało, nie działa i nie będzie działać... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oto skrtpt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie za dużo tych nawiasów?
if(!(mysql_select_db('mysql', $polaczenie))) może tak bedzie lepiej if(!mysql_select_db('mysql', $polaczenie)) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wlasnie problem w tym ze tez nie dziala
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po tej linijce
wstaw
i pokaż nam komunikat błędu... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
-malgosia- |
![]()
|
Goście ![]() |
'); exit(); } else{ echo ('polaczenie z baza danych powiodlo sie sukcesem!!'); } if(!mysql_select_db('hotel', $polaczenie)){ echo ('wystapil blad podczas wyboryu bazy danych: hotel'); } if(!mysql_close($polaczenie)){ echo ('wystapil blad podczas rozlaczenia z baza danych mysql.'); } else{ echo ('polaczenie z serwerem zostalo zamkniete.
'); } ?> an wiec wyskakuje takie cos |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro wyskakuje takie cos to znaczy ze nie masz wlaczonej obslugi skryptow php.
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
to znaczy gdzie to wlaczyc inne skrypty w php mi dzialaja tylko przy tym mi takie cos wyskakuje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 4 Dołączył: 23.05.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spróbuj skopiować skrypt do innego pliku. Kiedyś miałem to samo - okazało się, że notatnik dodał jakiś ukryty znak na początku przed <?php
Popróbuj z http://pl2.php.net/manual/pl/ref.mysql.php - to musi działać jak nie to coś jest z plikiem albo serverem. Ten post edytował smialy 21.02.2008, 00:08:32 -------------------- openSuse, Eclipse i Aptana - daje rade
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:25 |