![]() |
![]() |
-Monsterej- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, jak zrobić takie coś:
Mam pole textarea, chciałbym aby po wpisaniu do niego tekstu z enterami, zostawał on zapisywani w postaci Cytat Mama \n tata \n rower itdczy idzie takie coś zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2006 Skąd: Żary Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może tym...
nl2br |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wstawiaj normalnie entery w tym textarea, a one zapiszą się do pliku bez żadnych kombinacji.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może tym... nl2br nie nie, to doda tylko do tego pliku dodatkowe i niepotrzebne br'y. Nie przejmuj się tym, tak jak napisał poprzednik - zapisze sie do pliku poprawnie. -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-Monsterej- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak tylko mi chodzi o to że po wpisaniu w textarea:
Ala ma kota zostanie zapisane w postaci właśnie: Ala ma kota a ja chce żeby zapisało Ala ma \n kota (jedna linia!), "\n" ma rozpoznawać jak dwa znaki \ i n a nie jako enter |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ala ma \n kota (jedna linia!), "\n" ma rozpoznawać jak dwa znaki \ i n a nie jako enter w jakim celu to nie wiem, ale możesz to zrobić tak; przed zapisem; $text = str_replace("\n",'\n',$text); -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-Monsterej- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie działa ;<. Już mówię co chce uzyskać.
Mam powiedzmy stronę z.html oraz plik php (c.php) w którym jest formularz:
To jest okrojona wersja, chce aby dzięki temu formularzowi (do którego wpiszemy np. Aaa bbb ccc) powstał plik x.js gdzie:
A tak tworzy:
Co nie działa prawidłowo... mam nadzieje że zrozumiałe jest to co napisałem ;p |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojęcia czy zadziała ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:32 |