![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
pobieram dni tygodnia z tablicy, $day_names = array("Mo", "Tu", "We", "Th", "Fr", "Sa", "Su" ); a następnie wyświetlam echo '<td class="dayname">' . $day_names[$i%7] . '</td>'; jak teraz mam sobie pokolorować niedzielę? nic mi nie przychodzi do głowy, proszę o radę pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if($day_names[$i%7] == 'Su') {echo 'niedziela!'};
Ten post edytował czachor 19.02.2008, 19:27:06 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował nevt 19.02.2008, 19:34:12 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
NEVT, dzięki wielkie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, wszyscy trąbią o rozdzielaniu wszystkiego, separacji typu MVC, oddzielenia zawartości od stylów a tu taki kwiatek
![]() Nie można by :
i w stylach ustawić kolor na każdy z dni ? Zaraz będziecie kombinować jak pokolorować sobotę na niebiesko a takie rozwiązanie da Wam wolność dla każdego dnia tygodnia ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem podobny przypadek, ale to był kalendarz. Nazwę dnia (niedziela) udało mi się zrobić na czerwono poprzez style. To akurat nie była wielka filozofia. Jednak jeśli chodzi o same dni już nie. Próbowałem tak i tak, ale nie wyszło. Pewnie wiele zależy od budowy kalendarza. Jednak jestem ciekaw jak definiuje się taki myk.
![]() ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:11 |