![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy wyswietleniu listy rekordow z wybranej tabeli i wybraniu jednego z nich do edycji pojawia się komunikat:
Witryna sieci Web nie jest w stanie wyświetlić strony sieci Web HTTP 501/HTTP 505 Możesz spróbować wykonać następujące czynności: Przejdź do poprzedniej strony. Skrót który powoduje wywołanie ww komunikatu: http://www.rafal.edu.pl/phpmyadmin/tbl_cha...mp;goto=sql.php W dokumentacji PHPMYADMIN jest rozwiązanie. Proponują zmianę przeglądarki lub ustawienie klucza głównego lub unique. Ja testowałem na różnych przeglądarkach, w tabeli są klucze, a błąd nadal się pojawia. Moja wersja phpMyAdmina - Wersja serwera: 5.0.45 Mysql MySQL: 5.0.45 PHP 5.2.4 Apache 2.2.0 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod wskazanym adresem 404, nie rozumiem też co mialyby klucze w tabeli do błędu 50x to nie ma się do siebie nijak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na phpmyadmin piszą, że spowodowane to moze być zbyt długim adresem URL jesli korzysta sie z tabel bez kluczy. Phpmyadmin dodaje zmienne do adresu w celu identyfikacji rekordu. Sprawdzilem to, to nie jest wina za dlugiego adresu.
Podalem przykladową ścieżkę dlatego nie mozesz wejść. Chodzi mi o pokazanie jakiego pliku problem dotyczy i jak wyglada url. Problem mam rowniez z innymi stronami na moim serwerze, wiec to pewnie kwestia konfiguracji APACHE/ Log jaki pokazuje sie podczas wystąpienia błędu: [Wed Feb 20 23:12:43 2008] [error] [client 192.168.0.14] ModSecurity: Access denied with code 501 (phase 2). Pattern match "(?:\\\\b(? ![]() ![]() Czyli coś z ModSecurity, ale jak z tym sobie poradzić? Ten post edytował ravczy 20.02.2008, 23:24:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:14 |