![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problemik. Oto kod skryptu:
Kod <?php $email_company = "[email="moj@mail.pl"]moj@mail.pl[/email]"; $temat = "Zamówienie od klienta indywidualnego"; $name_person = $_POST['imie1']; $surname_person = $_POST['nazwisko1']; $email_person = $_POST['email1']; $phone_person = $_POST['telefon1']; $text = $_POST['wiadomosc1']; //to odpowiedzialnme jest, że można mail wysyłać w formacie HTML;-) $naglowki = "MIME-Versio: 1.0r\n"."Content-type: text/html; charset=UTF-8r\n"; $wiadomosc = " <html><head> <title>zamówienie klienta</title> </head> <body> Zamówienie zostało wysłane <br><br><br> <table border='0' bgcolor='lightskyblue'> <tr><td width='150' align='center'><b>Imie</td><td width='150' align='center'><b>Nazwisko</td><td width='150' align='center'><b>Email</td><td width='150' align='center'><b>Telefon</td><td width='300' align='center'><b>Treść zamówienia</td><td width='300' align='center'><b>Data zamawiającego</td></tr> <tr><td width='150' align='center'>$name_person</td><td width='150' align='center'>$surname_person</td><td width='150' align='center'>$email_person</td><td width='150' align='center'>$phone_person</td><td width='300' align='center'>$text</td><td width='300' align='center'>%%DATE%% </td></tr></table> </body></html> if($name_person && $surname_person && $email_person && $phone_person) { /*warunek sprawdza czy wiadomość została wysłana czy nie*/ if(mail($email_company,$temat,$wiadomosc,$naglowki)) { echo "Wiadomość została pomyślnie wysłana do firmy pod adresem ".$email_company; echo "<br>Zamówienie zostanie odczytane w przeciągu 24 godzin od tego momentu."; echo "<br>Przepraszamy za utrudnienia, problemy techniczne."; echo "<br><br><br>"; echo $wiadomosc; } else { echo "Wysłanie wiadomości nie jest możliwe"; } } else { echo "Wysłanie zamówienia nie jest możliwe, uzupełnij wymagane pola w formularzu zamówień ". "<a href='zamow.html'>"." powrót"."</a>"; } $plik = fopen('klienci/'.$surname_person.'.html',"a"); fwrite($plik, str_replace('%%DATE%%',date("H:m:s d. m. Y."),$wiadomosc)); fclose($plik); ?> Chciałbym aby skrypt wysyłał na wskazany email ten szablon powyżej. Wszystko było ok, ale gdy dodałem funkcję z wysłaniem daty to przestał mi wysyłać maila. Wyświetla mi się taki komunikat i nie wiem co mam poprawić ![]() Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\wamp\www\dziedzice\send.php on line 46 Prosiłbym o pomoc w tej kwestii. THX -------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: mail() [function.mail]: "sendmail_from" not set in php.ini or custom "From:" header missing in C:\wamp\www\dziedzice\send.php on line 46 Tutaj chyba masz napisane co jest nie tak, dodaj nagłówek From $naglowki .= "From: Twoja_nazwa <jakisadres@cos..pl>\n"; albo ini_set("sendmail_from","From: Twoja_nazwa <jakisadres@cos..pl>\n"); Ten post edytował Kowalikus 19.02.2008, 08:34:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba wiem o co kaman. Nie mam w pliku serwera wamp skonfigurowanego from dla modułu wysyłania mail z lokalnego.
-------------------- Chęci to nie wszystko, trzeba działać. B. Lee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym kodzie jest kupa błędów... Brak cudzysłowu, literówki w nagłówkach, źle wstawiony znak końca linii... to w ogóle nie ma prawa się uruchomić... :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:08 |