![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
adres:http://www.perelkibaltyku.pl/taniemeble/sss.html
bład wystepuje tylko na ff, tylko jesli strone odpalam na serwerze (na localu jest ok), tylko co jakiś czas (co 4-15 odswiezenie strony). bład polega na tym, że lewa kolumna #slidebar znajduje sie pod prawą - #content, do tego oby dwie kolumny rozciagaja sie na cala szerokosc strony mimo ze maja ustawione stale szerokosci. Czyli deklaracje float:left i width dla tych kolumn sa nie interpretowane. Czy ktos jest mi wstanie powiedziec co jest przyczyna zlego interepretowania tej strony, i dlaczego blad wystepuje tylko na serwerze i dotego raz na jakis czas? Ceizko z tym walczyc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewności nie mam ale wydaje mi się, że jeśli dasz style do zewnętrznego pliku np. style.css i osadzisz za pomocą <link /> albo "@import" będzie dobrze. Błąd może polegać na tym, ze firefox wyświetla htmla choć nie do końca ma przeliczone wartości atrybutów styli elementów. A jeśli masz w osobnym pliku to firefox ten plik styli będzie pobierał ze swojego cache'a. To tylko moje domysły.
Ten post edytował Kowalikus 18.02.2008, 12:15:24 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 330 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nic nie zmienia
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze - u mnie w FF ZAWSZE wyświetla się źle...
Przyczyna to bład w składni CSS (powtórzony dwukrotnie ...) Kod #content { width: 540px!important; } wywal oba wystąpienia tego fragmentu i zastąp: Kod #content { width: 540px; } i będzie ok.a IE wyświetlał ci poprawnie, bo jest bardziej "łaskawy" dla błędów w składni CSS. a jeżeli ten !important jednak jest ci do czegoś niezbędny, to przed ! musi być odstęp... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
next, to nie bylo przyczyna, dodalem to specjalnie jeszczne raz, nie wiem po co, ale usunelem teraz jak widzisz i jest ciagle to samo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:42 |