![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Zleciłem pewnej osobie zrobienie laya + cięcie. Grafika jest super, dokładnie taka jak mi chodziła. Ale w tym problem, że nie dostałem pliku html + css, jedynie same zdjęcia w jpg i png. Coś jest tu nie tak prawda? Moim zdaniem osoba ta powinna dostarczyć mi również html+css. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zleciłeś także wykonanie kodu html i css, to się o to upomnij. W czym problem?
![]() Ten post edytował Speedy 17.02.2008, 16:29:24 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Właśnie jak człowiek się dobrze na tym niezna, to są konsekwencje. Nie określiłem jasno, że ma być html + css. Napisałem jedynie w zleceniu:
Zlęce wykonanie grafiki z cięciem pod.... itd ![]() Ten post edytował Sadu2 17.02.2008, 17:17:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
200 pln i Ci zrobię ładnego css'a i html'a z tego
![]() Drogo ? Cóż - za niewiedzę się płaci ... jakbyś powiedział zleceniobiorcy od razu, że chcesz z przygotowaniem html + css to byś miał cenę minimum o 50 pln wyższą, jeśli jeszcze byś chciał dobrze zrobionego html + css'a to jakieś 100 pln więcej minimum ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jakbyś powiedział zleceniobiorcy od razu, że chcesz z przygotowaniem html + css to byś miał cenę minimum o 50 pln wyższą, jeśli jeszcze byś chciał dobrze zrobionego html + css'a to jakieś 100 pln więcej minimum Niema takiego podziału jak html+css albo dobrze zrobiony html+css. Jeżeli ktoś uważa się za webmastera i przyjmuje zlecenia to jego obowiązkiem jest napisanie kodu zgodnie z W3C itd itp - wygenerować byle jaki kod w darmowym programie to potrafi każdy. Co do tematu - wydaje mi się że samo pojęcie "cięcia laya" to: grafika + kodowanie strony więc osobiście wymagałbym wykonania tego kodu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sadu2, mogę Ci złożyć w htmla i cssa za darmola. Warunek jeden, że znajdę czas, ale krucho u mnie z nim
![]() |
|
|
![]()
|
|
Najpierw porozmawiam jeszcze z grafikiem (narazie go nie ma).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak będziesz chciał mojej pomocy daj znać na PW
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do tematu - wydaje mi się że samo pojęcie "cięcia laya" to: grafika + kodowanie strony więc osobiście wymagałbym wykonania tego kodu. pozwole sobie nie zgodzic sie, mialo byc "cięcia laya" - i to zostalo przygotowane, zostal pociety ... jesli by bylo "cięcia laya i go skodowanie" to by bylo jasne ze jeszcze html+css trzeba oczekiwac w paczce inna kwestia : pewna naiwnoscia jest, by oczekiwac od grafika przygotowanie dobrego html+css, zapewne moze ci dac ... html np: wygenerowanego z ImageReady ... przeciez grafik o css i html nie musi miec pojecia, jego praca to projektowanie grafiki a nie kodowanie ... (oczywiscie moze sie zdarzyc grafik z umiejetnoscia kodowania html ) |
|
|
![]()
|
|
"(oczywiscie moze sie zdarzyc grafik z umiejetnoscia kodowania html )"
może? Teraz takich na pęczki... (np. ja) A jeśli była mowa o htmlu+css to sprawa wydaje się być jasna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"(oczywiscie moze sie zdarzyc grafik z umiejetnoscia kodowania html )" może? Teraz takich na pęczki... (np. ja) Mowisz ze teraz (prawie) kazdy grafik zna html ![]() ![]() znam wielu grafikow, czesc o html nie ma pojecia, czesc zna ... ale glownie z pracy z Dreamweaverem, a jak z czyms jest problem, jak do szablonu wstawi sie jeszcze jakas tresc ... to szukaja pomocy ... Cytat A jeśli była mowa o htmlu+css to sprawa wydaje się być jasna. nie widzialem zeby byla mowa o kodowaniu, tylko o cieciu, z czego sie grafik wywiazal ![]() |
|
|
![]()
|
|
Była rozmowa na gg o cięciu.
Ten post edytował Sadu2 17.02.2008, 22:21:50 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Człowiek uczy się na błędach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat właściwie został już wyczerpany ale zaintrygowało mnie to co napisał pafka
Cytat inna kwestia : pewna naiwnoscia jest, by oczekiwac od grafika przygotowanie dobrego html+css, zapewne moze ci dac ... html np: wygenerowanego z ImageReady ... przeciez grafik o css i html nie musi miec pojecia, jego praca to projektowanie grafiki a nie kodowanie ... Choć myślę tak jak napisałem wyżej to z drugiej strony zgadzam się z tym z jednego powodu. Te dwa zajęcia teoretycznie się nawzajem wykluczają bo grafik musi być osobą z dużą fantazją, pomysłami a koder musi myśleć jak typowy matematyk "tylko o cyferkach". Niemożna być grafikiem z fantazją jednocześnie zaprzątając sobie głowę czysto schematycznym myśleniem o kodzie ![]() ![]() Ten post edytował punkomuzykant 18.02.2008, 11:32:51 |
|
|
![]()
|
|
Idąc zgodnie z Twoim tokiem myślenia, to ja nie powinienem istnieć.
Dobrze, że jeszcze o tym nie wiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
hehe właśnie tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
żeś mi teraz namieszał w głowie... jak ja teraz będę tworzył
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Idąc zgodnie z Twoim tokiem myślenia, to ja nie powinienem istnieć. Dobrze, że jeszcze o tym nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() domyslam sie ze polaczenie umiejetnosci graficzno-projektowych oraz kodowania html, najczesciej wynika z sytuacji, gdy ktos pracuje na "frilansie" badz jest do tego zmuszany w pracy ... inaczej wymaga to duzo samozaparcia by poznac html'a ![]() 1) grafik projektuje ... i nie czuje potrzeby zglebiania wiedzy nie z jego dziedziny (a jesli potrzebuje, to wspolpracuje z jakims koderem ) 2) badz pracuje w agencji, gdzie od skladania dokumentow html sa zatrudnione inne osoby ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja od zawsze byłem wolnym strzelcem, tylko że u mnie to było w tej kolejności:
1) - naumiałem się htmla i css (jak byłem małym chłopcem ![]() 2) - zainteresowałem się php i zacząłem się go uczyć 3) - kupiłem PS'a 4) - zainteresowałem się sql i zacząłem się go uczyć 5) - naumiałem się PS'a - 5 lat praktyki i w tym czasie w dalszym ciągu uczyłem się php i sql 6) - emerytura w PS'ie - robię tylko na własne potrzeby 7) - php, php, php ![]() Ten post edytował MajareQ 18.03.2008, 14:06:32
Powód edycji: ort, ostrzeżenie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:34 |