![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z tablicą. Stworzyłem sobie oto taką tablicę:
Klucze są tekstowe. "city_level" i "city_enjoy". Zapisałem do smarty całą tablicę (nazywa się ona: $BuldingInfos)
Teraz próbuje to odczytać w smarty za pomocą takich funkcji:
No i jeden wielki ... Nic. :/ Po prostu się nic nie wyświetla. A tablica nie jest pusta na pewno, gdyż wycinek jaki pokazałem wziąłem z funkcji:
Co jest nie tak? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twoim problemem jest źle utworzona tablica. Twórz zawsze taką:
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że takie tablice są łatwiejsze w użyciu gdy chcę wyświetlić jej wszystkie elementy. Tylko mam następujący problem. Dane w MySQL się zmienią, więc indeksy tablicy też się zmienią. Potrzebuje wyszukiwać elementów z tablicy biorąc pod uwagę tylko i wyłącznie nazwę w postaci stringu. Przykładem były właśnie "city_enjoy" , "city_level"... Muszę po tym rozpoznawać tablicę i kiedy znajdę odpowiednie wartości, żeby z niej wyciągnąć dodatkowe informacje które są związane z moim wymyślonym obiektem ('name', 'desc').
No chyba, że ja o czymś nie wiem (a za pewne tak jest) i da się to jakoś wykorzystać? Proszę o dalszą pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie obsłuż swoją tablicę w ten sposób
Kod {foreach from=$tablica key=klucz item=subArray} {foreach from=$subArray key=key item=value} {$klucz}[{$key}] = {$value}<br /> {/foreach} <br /> {/foreach} co zwróci: Kod city_level[name] = Rozbudowanie Miasta
.. itd Ten post edytował em1X 19.02.2008, 21:03:32 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:11 |