![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod programu i mam poważny problem, nie wiem jak sobie poradzić z jednym fragentem:
Cytat <?php $i, $k, $m = 0; $sql = 'parpam'; $sqk_len = strlen($sql); $szuk = 'pam'; $szuk_l = strlen($szuk); while ($m == 1){ // start if ( $sql[$i] == szuk[$k] ) { // 1 T (if strlen($sql)>$i) { $tab_szuk[m] = $sql; $m++; } $i++; $k++; if ( $sql[$i] == szuk[$k] ) { // 2 if ( strlen($sql)>$i ) { // 3 T $tab_szuk[m] = $sql; $m++; } else { // 3 N // tu chciał bym aby progam kontynuował działanie z punktu 10 $i++; $k++; // 4 N if ( $sql[$i] == szuk[$k] ) { // 5 // 8 if ( strlen($sql)>$i ) { // 3 T $tab_szuk[m] = $sql; $m++; } else { // 10 skok do 3 N ![]() } } // end 5 else { // 9 $k = 0; } // end 9 } // end 3 N } else { // 7 $k--; } } // end 1 T else { // 6 N $i++; } } // end start ?> kod porównuje wyraz $szuk z wyrazem $sql sprawdzałem na schemacie blokowym i musi działać, dla dowolnej długości wyrazu (ale większej lub równej niż 3, np. $szuk = 'ada';) jak wszystko by zadziałało to pobierał by wartość z sql'a i ją porównywał, jak jest OK to zapisze ją do tab_sql[m] dopiero zaczynam przygodę z php i już mi brakuje instrukcji goto ![]() z góry dziekuję za wszelkie rady i pomoc jak by ktoś miał jakieś pytania to odezwę się dopiero wieczorem kod do pobrania z http://file4u.pl/download/980091/szukaj.php pozdrawiam Ten post edytował grzegorzblodz 17.02.2008, 11:17:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 4 Dołączył: 9.12.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod porównuje wyraz $szuk z wyrazem $sql sprawdzałem na schemacie blokowym i musi działać, dla dowolnej długości wyrazu (ale większej lub równej niż 3, np. $szuk = 'ada';) jak wszystko by zadziałało to pobierał by wartość z sql'a i ją porównywał, jak jest OK to zapisze ją do tab_sql[m] Twój opis jest niejasny a kod tym bardziej... co ty właściwie chcesz zrobić z tymi wyrazami i co chcesz otrzymać...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój opis jest niejasny a kod tym bardziej... co ty właściwie chcesz zrobić z tymi wyrazami i co chcesz otrzymać...? chcę porównać wyraz szukany z wyrazem pobranym z sql przykład: szukam wyrazu 'por', i chcę sprawdzić czy w wyrazie 'pompor' występuje słowo 'por', czyli ma przewertować tabelę z sql'a jeżeli znajdzie ma zapisać do tablicy tab_sql[$m] mam narysowany schemat blokowy, jutro (albo dzisiaj wieczorem go umieszczę to będzie wszystko jasne o co mi chodzi) i na podstawie tego nie mogę napisać kodu (może żenujące ale nie daję rady ![]() schemat blokowy, jeżeli ktoś by na podstawie jego zrobił działający kod to było by super http://img215.imageshack.us/my.php?image=s...wyszukajon1.png Ten post edytował grzegorzblodz 18.02.2008, 14:49:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:49 |