![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest następujący. Załóźmy, że mam bazę mysql na dwóch serwerach. Jeśli np. jeden padnie ew. po prostu za długo nie odpowiada, skrypt czyta z innego serwera. No i pięknie. Ale bazy trzeba uaktualniać. Uaktualnienie jednej wymaga uaktualnienia drugiej. Można to robić ręcznie, ale niezbyt to wygodne. No i w przypadku częstych zmian wręcz niemożliwe. Czy istnieje sposób na automatyzację tej czynności?
-------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem, przepraszam :?
-------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Podziel się wiedza z innymi
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Podziel się wiedza z innymi
![]() Przepraszam było z tego powodu, że odpowiedź znalazłem na forum: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=1920&h...ight=replikacja Jeszcze tego nie przetestowałem, ale analiza wskazuje, że to jest to, o co mi chodziło. Wystarczy mi update w jedną stronę, bo chodzi mi raczej o backup niż mirror, więc na razie jestem zadowolony. Przynajmniej do czasu, kiedy to przetestuję, czyli do jutra. Po testach podzielę się wiedzą wspartą doświadczeniem ![]() -------------------- Nie ma nic stałego prócz zmiany...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka latem mineło, a kolega nie podzielił sie doświadczeniem do tej pory
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:11 |