![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-misman- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kłopociki są, i może kto pomoże...
![]() W skrócie: Na stronie łobrazki mają się generować w locie z oryginału (pomniejszane) i dodatkowo mają nałożony watermark. Wynikowy obrazek wyświetlany jest poprzez: Kod:
gdzie 'srodek' to właśnie ten 'watermark' generowany z obrazka (pomniejszonego $srodek_src), natomiast tło jest stałe (z innego obrazka) oto uobrazek.php:
funkcje:
No i o co mnie chodzi... Otóż to kurestwo działa pięknie pod Firefoxem, a natomiast pod exploderem nie chce. W sensie - zero błędów - tylko IE generalnie szcza na to, że ten złamany obrazek ma wyświetlić. Nawet gdy przedeklaruję wynikowy obrazek na np. gif czy jpg - IE ma mnie w rzyci (FF wyświetla) - czyli nie jestem przekonany, że to fabryczne ułomnosci IE w stosunku do formatu PNG - ale może ktoś mnie oświeci.. ? Ręce mi opadają, gdzieś zapewne szczegół jakiś - ale może ktoś ze świeżym spojerzeniem wytknie mi prawdopodobne miejsca błędów... help ! ![]() |
|
|
-misman- |
![]()
|
Goście ![]() |
A, i chciałem jeszcze uzupełnić... Wpadłem na pomysl, ze byc może to przez dublowanie nagłówka
, ale zmiana w uobrazek.php :
niczego nie wnosi. Pod FF działa, IE nie raczy wyświetlać obrazków. Pomysły mi się kończą... ![]() |
|
|
-misman- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jako dodatkowe info - z logów apacza wynika, ze IE w ogóle nie pobiera tych obrazków z serwera, przy użyciu FF każżdy obrazek ma swój wpis "GET /sciezka/do/obrazka... "
Naprawdę nikt nie ma koncepcji, co z tym robić ? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:49 |