![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem sobie na serwerze taki skrypt zarządzania treścią jak Anomey, ale już po pierwszym kroku mam problem.
Mianowicie pojawia mi się error: Kod Could not find the error action, defined in "profiles/default/xml/config.xml"! Google nie dało mi rozwiązania problemu. Nadal nie znalazłem odpowiedzi i nadal czekam. Jednakże dokonałem pewnych postępów. zdobyłem dokładną zawartość pliku: Kod <?xml version="1.0"?> <site> <specialTrails> <home>/home</home> <accessDenied>/access-denied</accessDenied> <pageNotFound>/page-not-found</pageNotFound> </specialTrails> </site> Tylko nie mam pojęcia, co zrobić z tymi ... katalogami ? abym miał dostęp do strony. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę nadmienić, że absolutnie w ogóle nie znam tego CMS'a, ale w perwszej kolejności zmieniłbym linijkę
Kod <pageNotFound>/page-not-found</pageNotFound> na na przykład Kod <pageNotFound>/404.html</pageNotFound> a następnie stworzyłbym plik 404.html o treści: ... ale nie wiem czy o to |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To było by zbyt proste.
Też dawałem w ten sposób, prawie. Wszystkie 3 wpisałem adresy index.html i równiez nic sie nie dzieje. Ja wiem że to jest niszowy CMS, jednak jego konstrukcja bardzo mi odpowiada, ale nie rozumiem pewnych funkcji które wykraczają po za moje kompetencje i informacje w wyszukiwarkach. Cały anomey jest opublikowany w GoogleCode: http://anomey.googlecode.com/svn/anomey/trunk/ Więc można zobaczyć w czym tkwi problem. Problem z Anomey jest rozwiązny w najnowszej wersji skryptu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:12 |