|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 368 Pomógł: 2 Dołączył: 23.09.2007 Ostrzeżenie: (60%)
|
Witam!
Mam problem z tym skryptem:
Skrypt ten zapisuje do pliku mini.jpg wporządku, tylko, że zapisany plik .jpg jest cały czarny. I dodam, że plik abc.jpg to normalne zdjęcie Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem, czy czegoś nie przegapiłem, ale nie widzę związku pliku abc.jpg z resztą skryptu.
Do pliku mini.jpg wziąłeś tylko wymiary z pliku abc.jpg. Więc skrypt stworzył nowy plik, domyślnie ustawiając jego background jako czarny. I dziedzicząc wymiary po abc.jpg. Poza wymiarami nie wykorzystujesz pliku abc.jpg w żaden sposób. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 368 Pomógł: 2 Dołączył: 23.09.2007 Ostrzeżenie: (60%)
|
to co muszę w tym skrypcie zrobić, aby to ze sobą powiązać?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Odrzucić lenistwo, które tu od pewnego czasu nagminnie prezentujesz. I zróbże coś od siebie...
W jaki sposób zamierzasz rozwiązywać problemy, które w przyszłości będziesz miał w zleceniach? Wszystko na forum? Tak się nie da. I tak masz szczęście, że system punktacji wprowadzili. Zapewniam Cię, że bez tego niemała część z rozwiązanych już dla Ciebie problemów, nie znalazłaby śmiałków. Tyle offtopic. Do rzeczy. http://forum.php.pl/index.php?act=Search&a...e=%2Bskalowanie Domyślam się, że chcesz po prostu zmienić rozmiar obrazka. To się nazywa skalowaniem. Pobuszuj w wątkach już istniejących, albo zagoogluj w szukajce. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 19.12.2025 - 05:49 |