![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanko co do budowy strony. Musiałem pozbyć się swoich tabalek bo same z nimi problemy. Wszyscy z forum i znajomi polecali mi div bo to nowoczesne i dobre. Faktycznie jak ustawiam w div-ach to w większości przeglądarek jest wszystko OKI. Niestety mam problemy z ich rozkładem i ewentualnie z rozmieszczeniem składników już w samy div-ie. Tu moje pytanie, Czy mogę stosować tabelki w div-ach czy raczej już odpuścić je sobie? Jeszcze jedno pytanie co do include samych plików . naglowek.php stopka.php gora.php menu_l.php menu_p.php config.php ( tu wszystko co związane jest z MySQL ) Na razie piszę małe serwisy i to dla prywatnych osób, lub darmowe dla szkół, szpitali. Czy includ-owanie tak wielu plików ( jak wyżej wypisałem ) do index.php może spowodować jakieś spowolnienia przy większym serwisie? Jakie rozwiązania preferujecie szablony smart czy coś innego? Będę bardzo zobowiązany za sugestie i wskazówki Pozdrawiam Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli bedzie sie zmieniac tylko srodkowa czesc serwisu -> content/tresc
to nie ma sensu wszystkiego includowac stopke,menu itp bedziesz mial w indeksie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:40 |