![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnio prosiłem o pomoc i mi pomogliście. Mam nadzieję, że i w tym przypadku będziecie w stanie mi pomóc
![]() Pracuję nad stroną, w której można ustalać odpowiednie uprawnienia dla określonych rang. Wygląda to tak ![]() Problem polega na tym, że jak kliknę w którekolwiek ZAPISZ to zapisuję się wybrana opcja (TAK albo NIE) dla wszystkich rang. A chodzi mi o to, żeby można było to robić dla każdej rangi z osobna. Liczę na Waszą pomoc, bo już tyle nad tym siedzę a efektów brak ![]() Oto fragment kodu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj echo '<select name="info_'.$row['id'].'">';
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yhy, i pobierze tego posta co zmieniasz.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Yhy, i pobierze tego posta co zmieniasz. ![]() ![]() No i właśnie z WHERE mam problem, bo $ranga jest zmienną, którą użytkownik może sobie sam dodawać, bądź usuwać. I teraz nie wiem jak to rozwiązać, żeby te dane z formularza przypisywały się do konkretnej rangi. Jakiś pomysł? P.S Osobne formy być nie mogą, bo jak będzie 8 opcji do wyboru to użytkownik mnie zastrzeli, że musi każdą akpceptować jedna po drugiej, więc to musi byc hurtem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tyy chesz wszystko na raz? To zrób tak jak mówiłem, daj name="cos_'.$row['id'].'" i później dasz kilka update (nie znam twojej bazy danych)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale niestety to dalej nie rozwiązuje mojego problemu, bo, fakt, przycisk ZAPISZ zapisuje dane tylko z danego rzędu, ale nadal zapisuje ustawienia dla wszystkich rang.
Kod wygląda tak:
Nie wiem jak zmusić to zapisywania zmian przy odpowiedniej randze. Gdyby rangi były stałe nie było by problemu bo mógłbym zrobić
i tak dalej, ale problem polega na tym, że w innym formularzu jest możliwość dodawania usuwania rang, więc ich nazwy się zmieniają. Już nie wiem co z tym zrobić ![]() |
|
|
![]()
|
|
To daj w poscie na jakiej randze własnie operujesz
![]() Pamiętaj, że tak będziesz miał kilka updatów ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:53 |