![]() |
![]() |
--kmicic25-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Generuje plik pdf przy pomocy fpdf'a. Mam problem z wyświetleniem pliku pdf w przegladarce www pod IE Wypisuje mi bład w okienku Adobe reader nie może otworzyć 'pa057241.fdf' ponieważ nie jest obsługiwany typ pliku lub jest uszkodzony .... Plik jak zapisze i otworze w Adobe reader jest wyświetlany ok. Pod przegladarka Firefox tez jest oki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jakie nagłówki wysyłasz do przeglądarki, a zwłaszcza czy masz filenam='plik.pdf' czy może filename=plik.pdf
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tego co sie zorientowalem to fpdf wysyla cos takiego:
header('Content-Type: application/pdf'); if(headers_sent()) $this->Error('Some data has already been output to browser, can\'t send PDF file'); header('Content-Length: '.strlen($this->buffer)); header('Content-disposition: inline; filename="'.$name.'"'); a wczesniej $name ustawione jest na doc.pdf. Ten post edytował kmicic25 15.02.2008, 12:06:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to może to: używasz w tym skrypcie session_start()? Bo u mnie to też powodowało błędy pod IE.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używam:(
|
|
|
![]()
|
|
No to plansza.... Przyznam, że ja tego u siebie nie obszedłem i zmieniłem metodę na POST.
|
|
|
![]()
|
|
Znalazlem przyczyne
wywala mi sie na czyszczeniu unset($_SESSION['menuid2']); jak ja wykomentuje to jest oki. da rade inaczej wyczyscic ta zmienna? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wyczyścić tak: $_SESSION['menuid2'] = ''; tyle, że to nie usunie zmiennej.
|
|
|
![]()
|
|
Próbowałem w ten sposób.
W momencie gdy próbuje zmodyfikować zienną w tablicy $_SESSION wywala blad. Wykasowałem całkiem. Nie jest ona mi w tym miejscu niezbedna. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:46 |