![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--yaroo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
napisałem funkcję, która sprawdza czy dwa dane przedziały czasowe nie nachodzą na siebie
np. od 8:30 do 9:00 (pierwszy przedział) i drugi od 8:45 - 10:00(drugi przedział) funkcja zwróci true jak raz ją wykonuję to działa bez zarzutu, ale drugi raz to dochodzi do tego momentu i nic dalej nie robi
w komentarzu daty to A i B to pierwsza para dat, a B i C to druga para dat jak za pomocą explode rozbijam to w zmiennej $a jest przechowywana godzina a w $b minuty jak wywołuję i podaję dane z "palca" to śmiga np.
a jak jeszcze raz wywołam nawet z takimi samymi parametrami to nie idzie dalej :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
funkcji deklarujesz inne funkcje. NIe mozna tak. PRzy ponownym wywolaniu nastepuje proba ponownej deklaracji juz zadeklarowanej funkcji i sie php wywala.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
--yaroo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
aha...
dziękuję pięknie :-) wygląda na to, że teraz i w pętli śmiga :-) wielkie dzięki nie spodziewałem się nawet tak prędkiej odpowiedzi :-))) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:56 |