![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Oto kod z RoomPeer.php:
A oto kod z kontrolera:
Samo zapytanie napewno jest dobre bo sprawdzałem w MySQLu. Jednak zmienna $search_array jest pusta. print_r($a) też nic nie daje. ![]() Dzięki z góry za wszelka pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy w taki sposób jak napisales ta pentle dostaniesz dane poczytaj tutaj http://propel.phpdb.org/trac/wiki/Users/Do...2/Relationships
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike, wydaje mi się, że nie zrozumiałeś problemu. No chyba, że chcesz takie zapytanie, przy "pomocy" Criteria wykonać.
@parzol: nie wiem czy dobrze robisz, że wywołujesz metode prepareStatement. Wywołuje się ją wtedy kiedy chcesz do zapytania dodać jakieś parametry. Ty ich nie dodajesz, więc spróbuj zamiast tego dać $conn->createStatement(); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 7.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm. Dzięki za odpowiedzi tylko że sam kod u góry działa. Wyświetla mi dokładnie to co chciałem. Ale pragne teraz podczepić to pod tego pagera. I tu jest problem! W nim tak jakby nic nie widzi. A na Criteria nie mam co liczyć bo nie zbuduje takiego zapytania poprzez Criteria.
Problelem może być tutaj ewentualnie:
Tego wcześniej nie stosowałem. I nie wiem do końca czy dobrze to używam. Ta linijka powinna zwracać już jakieś rezultaty zapytania a jest pusta. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wiem, że ręczne dodanie $c->addSelectColumn('GROUP_CONCAT(...)') powodowało błąd nieznanej kolumny. A gdybyś spróbował dodać do klasy RoomPeer nową stałą:
a następnie w Criteria dodał:
dodatkowo nadając jej alias (nie pamiętam teraz metody*) możliwe, że by zadziałało. Nie wiem, nie testowałem tego nigdy, ale myślę, że warto spróbować. * addAlias() ![]() Ten post edytował phpion 15.02.2008, 12:01:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 16:05 |