![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Ponieważ jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość. Chciałbym dowiedzieć się jak można uruchomić dwie funkcje javascript lub ajax-a jednym kliknięciem button-a lub czegokolwiek innego (link, div, jpg). Gdy mam tak: Kod <form> <input type="button" onclick="wyswietl_alert('Proszę czekać!'); wypelnij_diva('div_6', 'Tekst do wyświetlenia')"> </form> to wykonują się dwie funkcje, ale jak chce wypełnić dwa div-y: Kod <form> <input type="button" onclick="wypelnij_diva_1('div_1', 'Tekst do wyświetlenia'); wypelnij_diva_6('div_6', 'Tekst do wyświetlenia')"> </form> to pierwsza funkcja działa wypełniając diva, ale druga już nie. Proszę o poradę jak to zrobić. I z góry dziękuję. Ten post edytował Echelon 14.02.2008, 21:14:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pokaż te funkcje... my tu nie wróżki...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto kod funkcji, ale to są tylko przykłady (dlatego nie wkejałem wcześniej), później będą pełne ajax-owe funkcje, pobierające zupełnie inne dane do każdego div-a.
Kod function wypelnij_diva_1(elementstrony, tekstoczekiwania) {
document.getElementById(elementstrony).innerHTML = tekstoczekiwania; } function wypelnij_diva_6(elementstrony, tekstoczekiwania) { document.getElementById(elementstrony).innerHTML = tekstoczekiwania; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale nie podawaj przykłady tylko jak masz te funkcje..
Ten post edytował Sadu2 14.02.2008, 22:17:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 23:05 |