![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam,
Ostatnio moj znajomy zapytal mnie czy jest mozliwe przeniesienie danych z bazy lub pliku excela na konkretna strone z formularzem. Odpowiedzialem 'NIE" z tego wzgledu ze nie wiem jak to zrobic i czy to wogole jest mozliwe. Nie dawalo mi to jednak spokoju poszperalem troche w google ale nic nie znalazlem. Pisze do Was poniewaz wiem ze musi istniec jakies rozwiazanie. Jezli ktos sie spotkal z czyms takim, lub gdziesz czytal cokolwiek o tym bylbym wdzieczny za linka lub info. Z gory dziekuje i Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Odpowiedzialem 'NIE" z tego wzgledu ze nie wiem jak to zrobic i czy to wogole jest mozliwe Grunt to dobre podejscie do sprawy.. skoro "ja" nie wiem to jest to niemozliwe. normalnie jak pępek świata ![]() ale ja nie w tej sprawie: co to ma do działu forum na opiniach? Przeczytaj do czego ten dzial sluzy. przenosze na php bo zakladam ze w php chcesz to zrobic. Dałoby sie przy pomocy cURL -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki stary.
Widze jak zwykle musiales cos dodac od siebie. Coz grun to dobry humor. Pozdro Jak ktos ma cos wiecej do napisania zapraszam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pyszcz, tylko opisz dokładnie, o co Ci chodzi. Bo ja rozumiem to tak, że chcesz pobrać dane z bazy, wypełnić nimi formularz i wyświetlić użytkownikowi w celu np. edycji tychże danych. Jeżeli tak to jest to jak najbardziej możliwe, a do tego nawet nieskomplikowane.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Widze jak zwykle musiales cos dodac od siebie. Coz grun to dobry humor. No coż, niektore teksty az sie proszą o komentarz. Taka prawda.Cytat Jak ktos ma cos wiecej do napisania zapraszam PRzeciez dostales odemnie odpowiedz: cURL. Nie wiesz co to? Zajrzyj do manuala.Chyba ze chcesz zrobic to co napisal kszychu. To do tego nie trzeba cURL. ps: Cytat Widze jak zwykle musiales cos dodac od siebie O, mam cichego wielbiciela, sledzi każdy moj post ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) chociażby http://sourceforge.net/projects/phpexcelreader/
2) w pear jest taki pakiet jak Structures_DataGrid. Znajduje się tam również do niego sterownik źródła, który pobierze dane z plików Excela (Structures_DataGrid_DataSource_Excel). Następnie można ściagnąć jaki się chce format sterownika renderera, który wyświetli pobrane dane - Structures_DataGrid_Renderer_HTMLTable lub Structures_DataGrid_Renderer_XML Ten post edytował em1X 14.02.2008, 12:19:09 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:31 |