![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuje zrobić menu, ale mam jeden problem, a dokładniej nie wiem jak zrobić jedną rzecz. Chodzi o ten fragment:
Kod el.onmouseout = function(e){ document.body.removeChild(menu); } Teraz menu chowa się wtedy kiedy kursor będzie poza linkiem, a jak to przerobić żeby się chowało wtedy kiedy kursor będzie poza linkiem i poza div'em menu?
-------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dadaj obsługę tego zdarzenia do elementu menu:
Kod menu.onmouseout = function(e){
document.body.removeChild(menu); document.body.appendChild(menu); Ten post edytował nevt 14.02.2008, 07:50:08 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś zamienić na to czy tylko dodać to powyższe? Pozatym nie wiem czy mam ten cały kod wrzucić bo gdzieś wcięło klamrę }
![]() Próbowałem zamieniać, dodawać i ogólnie eksperymentować ale żadnym sposobem nie udało mi się tego zrobić. edit: a i Kod menu.style = 'jakis styl'; to działa tylko pod operą, więc musiałem to zamienić na: Kod menu.setAttribute('style', 'background: lime; border: 1px solid green; position:absolute; top:' + ypos + 'px; left: ' + xpos + 'px');
Ten post edytował daris 14.02.2008, 14:19:51 -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu (sorki za brak klamry w poprzednim poscie - pomylko przy kopiowaniu):
Kod // tamgdzie masz teraz tylko: document.body.appendChild(menu); // zamien to na: menu.onmouseout = function(e){ document.body.removeChild(menu); }; document.body.appendChild(menu); powodzenia -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Takie coś nie działa. Już tak wcześniej próbowałem.
A czy ktoś już może napisał taki prosty skrypt dla menu? (bez żadnych animacji) -------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <a href="javascript: show_reds('1')">Menu</a> <div class="show_redss" id="1">tresc menu</div> ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co to ma być?
-------------------- FluxBB - lekki i szybki skrypt forum | Polskie wsparcie FluxBB
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest podpowiedź...
![]() Ten post edytował MajareQ 15.02.2008, 08:30:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:38 |