![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Generuje sobie fakturę w pdf'ie za pomocą fpdf. A jak wiadomo faktura musi mieć: [Nagłówek] [Dane faktury] [Sprzedawca] [Nabywca] [Tabela produktów/usług] [Podsumowanie] [Stopka] I jeżeli Tabela produktów się rozjedzie na 2 strone to trzeba znowu to samo zrobić czyli tylko podsumowanie przenieść na 2 stronę.: [Nagłówek] [Dane faktury] [Sprzedawca] [Nabywca] [Cd. Tabela produktów/usług] [Podsumowanie] [Stopka] Tylko nie wiem jak sprawdzić kiedy dana tzw tabela produktów przechodzi na kolejną stronę. Robił ktoś coś podobnego? Plz Help. Pozdro -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to robię w taki sposób, że wstawiam sobie następny wiersz tabeli na górze, poza obszarem widocznym, mierzę jego wysokość (bo może być różna, w zależności od opisu), dodaję otrzymaną wysokość do miejsca wstawienia i jeśli wynik przekroczy mi 297 - długość stopki, to daję AddPage().
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
thx zaraz rozpocznę kodowanie. A kiedyś tak sie faktury drukowało na igłowkach i nie było trzeba się bawić z jakimś stronicowaniem
![]() Działa to również z multicell? Ten post edytował MMX3 13.02.2008, 13:01:33 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:24 |