|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Skąd: LDZ Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam..
Mam w pliku php kodowanie hasla funkcją crypt()
Jako, ze nie jest to BLOWFISH ani MD5 ani nic z tych rzeczy chciałbym wyciągną hasła w postaci zwyklej. Mam paru uzytkownikow a przebudowuje skrypt i nie chce kazdego pytac z osobna jakie ma haslo. Gdzies widziałem taki decryptor ale nie pamiętam gdzie :/ Dzieki za pomoc. Adam -------------------- Hardware : <span style="font-weight: bold;">OrangePi+ 2E | 2GB RAM | HDD: 1TB </span>
Software : <span style="font-weight: bold;">Debian GNU/Linux 8 (jessie) 3.4.113-sun8i </span> |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 |
Poczytaj sobie troszkę crypt" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a szczególnie sam początek:
Kod crypt — One-way string encryption (hashing)
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Poczytaj sobie troszkę crypt" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, a szczególnie sam początek: Kod crypt — One-way string encryption (hashing) -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2004 Skąd: LDZ Ostrzeżenie: (0%)
|
No właśnie A jak widać na obrazku powyżej to jest właśnie ta forma Mam klucz na podstawie, którego jest wykonane kodowanie. Jak już pisałem wcześniej przy jakimś skrypcie był taki specjalny generator co mu się podawało klucz i na tej podstawie szyfrował hasło (również działał w drugą stronę) tylko za chiny nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było :/ -------------------- Hardware : <span style="font-weight: bold;">OrangePi+ 2E | 2GB RAM | HDD: 1TB </span>
Software : <span style="font-weight: bold;">Debian GNU/Linux 8 (jessie) 3.4.113-sun8i </span> |
|
|
|
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 |
To kombinuj, mi się nie chce tego sprawdzać. Przykład z manuala:
Do manuala to powinieneś zaglądnąć najpierw, a później pisać na forum |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:55 |