![]() |
![]() |
-bdaja- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam taki problem z przeglądarką, otwieram stronkę w htmlu gdzie jest akcja ustawiona na skrypt php. po kliknięciu zamiast otworzyć sie, wyskakuje mi czy zapisać stronke.php na dysku. Jak dam otwórz - lipa otwiera mi np w dreamveawer. Skrypt powinien działać bo sprawdzałem u kolegi. Czy ktoś ma pojęcie jak można to naprawić? Jestem zielony
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega ma jakiś webserver?
Musisz zainstalować sobie jakiegoś krasnala i odpalic wtedy. |
|
|
-bdaja- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam krasnal 2.7 i wszystko dziala z tego co mi wyświetla na localhost. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pokaż oba pliki... nie będziemy tu zgadywać...
|
|
|
-bdaja- |
![]()
|
Goście ![]() |
<html>
<head> <title>Części samochodowe Janka - komentarz klienta</title> </head> <body> <h1>Komentarz klienta</h1> <p>Proszę przekazać nam swoje komentarze.<p> <form action="przetworzkomentarz.php" method=post> Nazwisko:<br /> <input type=text name="nazwa" size=40><br /> Adres poczty elektronicznej:<br /> <input type=text name="email" size=40><br /> Komentarz:<br /> <textarea name="komentarz" cols=30 rows=5> </textarea><br /> <input type=submit value="Wyślij komentarz"> </form> </body> <?php // utworzenie krótkich nazw zmiennych $nazwa=$_POST['nazwa']; $email=$_POST['email']; $komentarz=$_POST['komentarz']; $adresdo = 'komentarze@przyklad.com'; $temat = 'Komentarz ze strony WWW'; $zawartosc = 'Nazwa klienta: '.$nazwa."\n" .'Adres pocztowy: '.$email."\n" ."Komentarz klienta: \n".$komentarz."\n"; $adresod = 'serwerwww@przyklad.com'; mail($adresdo, $temat, $zawartosc, $adresod); ?> <html> <head> <title>Części samochodowe Janka — komentarz przyjęty</title> </head> <body> <h1>Komentarz przyjęty</h1> <p>Komentarz Państwa został wysłany.</p> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zgaduje ze plik HTML odpalasz z dysku
dlatego masz blad taki musisz z serwera plik HTML uruchomic przez odpowiedni adres np. http://localhost/plikhtml.html i wtedy nie powinno byc problemow -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
-Bdaja- |
![]()
|
Goście ![]() |
no tak:) zdolny jestem. Dzięki wielkie
|
|
|
![]() ![]() |