![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam kawalek tekstu w html'u... Potrzebuje ten kawałek kodu załadowac do funkcji. wiem, że jest funkcja która dziala w ten sposób Kod <? poczatek_przechwytywania() ?> terkst htmllll <? $zmienna = koniec_przechwytywania() ?> Po zakonczeniu tego kodu cały tekst jest ładowany w $zmienna .. Prosze podpowiedziec.. zapomnialem nazwy tej funkcji,i nie moge jej znalezc w manualu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 10 Dołączył: 25.12.2005 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o to ?
Kod <?php
$file = 'proba.html'; $zawartosc = file_get_contents($file); print $zawartosc; ?> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 10 Dołączył: 25.12.2005 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to wytlumacz dokladnie co to ma robic bo chyba juz nei do konca rozumiem o co ci chodzi
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
to wytlumacz dokladnie co to ma robic bo chyba juz nei do konca rozumiem o co ci chodzi Mam kod HTML ... który zajmuje 180 linijek.... i chce go wrzucic do zmiennej.... Kod HTML ktory chce wrzucic to nie jest poprostu caly plik html, tylko jego czesc.. tak wiec ladowanie calego pliku odpada... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No to się robi tak...
Po co ci jakieś oby...? tak.. tylko, że tewn tekst ma bardzo dużo lini.. ponad 200 i to za każdym razdem co inego tam jest.. są cudzysłowa, apostrofy i masa innych "rzeczy" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak.. tylko, że tewn tekst ma bardzo dużo lini.. ponad 200 i to za każdym razdem co inego tam jest.. są cudzysłowa, apostrofy i masa innych "rzeczy" A spojrzałeś na przykład z manula w linku którym podałem? Masz tam prawie identyczny przykład jak to o czym piszesz. -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 3 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak:
bo prawdę mówiąc ,czytając tego posta, to nie bardzo wiem czego dokładnie oczekujesz. Ten post edytował kurt 13.02.2008, 08:39:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 37 Dołączył: 18.12.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Trochę partyzanckie, ale...
Cytat bool ob_start ([ callback $output_callback [, int $chunk_size [, bool $erase ]]] ) Ustaw sobie pożądaną wartość w $chunk_size, powiedzmy - chcesz mieć 400 znaków. Potem piszesz sobie prostą funkcję, którą podstawiasz pod callbacka:
Spróbuj. Ten post edytował erix 13.02.2008, 09:27:42 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki Chłopaki za tak liczne odpowiedzi..
Ostatecznie znalazłem już rozwiazanie.. http://pl.php.net/manual/pl/function.ob-get-contents.php chodziło mi dokładnie o to... jest to funkcja czasami naprawde bardzo potrzebna... Dziekuje jeszcze raz.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Podłącze się do tematu, bo założyłem swój ale zarząd zablokował przedszkolaka ![]() Chcę zrobić podobnie jak kolega kukix z tym, że potrzebuję wyświetlić kawałek strony na innej stronie. Powiem na przykładzie: Mam stronę pod adresem www.moja_strona.pl i chcę kawałek kodu z tej strony wyświetlić na innej. zaznaczyłem to w ten sposób: <POCZATEK ZAZNACZENIA> <KONIEC ZAZNACZENIA> A to jest strona www.inna.com gdzie chciałbym aby wcześniej zdefiniowana część się wyświetlała. <CZESC ZDEFINIOWANA NA: www.moja_strona.pl> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 01:52 |