![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Napisałem małego cmsa, w którym mam między innymi moduły aktualności i katalog produktów. Chciałem dla każdego produktu/aktualności wyciągniętej z bazy generować osobne meta: tytuł, opis, słowa kluczowe. Przed nagłówkiem wstawiłem więc kod, który sprawdza, czy na danej stronie będzie wyświetlany news czy produkt, jeśli tak to wyciągem je z bazy i wszystko ładnie działa. Problem w ty, że zmęczyła mnie ciągła modyfikacja tej części kodu gdy dochodzą nowe moduły dla których też mają być generowane meta tagi, ponadto coś mi się wydaje, że moje rozwiązanie jest mało profesjonalne ;-). Moje pytanie jest następujące, która metoda Waszym zdaniem będzie najlepsza? Czy może ob_ i eregi_replace? Można to zrobić wydajniej? Pozdrawiam, windman Ten post edytował windman 12.02.2008, 23:25:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Bardzo trudno jest odpowiedzieć na Twoje pytanie, nie znając sposobu, w jaki budujesz swój system.
Czy używasz OOP? Czy używasz MVC, albo przynajmniej systemu szablonów? Wtedy rozwiązanie tego problemu nie stanowiłoby żadnej trudności. A jeśli nie - może warto zacząć, bo ob_ i ergi są na pewno najmniej optymalnym, bezpiecznym i profesjonalnym rozwiązaniem... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:04 |