![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napisałem strone z mała baza danych chce ja wrzucić na inny server tylko nie wiem jak się do tego zabrać a nie chce narozrabiać. Tak więc proszę o pomoc ![]() z góry dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 25 Dołączył: 23.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno być zbyt wiele problemów, najważniejsze abyś nie pogubił kodowania w bazie danych oraz praw dostępów do plików. Jeżeli masz już dostęp do nowego serwera to przerzuć pliki na nowy pozmieniaj chmody, a później załatw sprawę eksportu/importu bazy danych.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co mam zrobic kopiuje katalog ładuje na serwer i tyle
![]() symfony application failed to start properly |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co mam zrobic kopiuje katalog ładuje na serwer i tyle Uruchom w trybie dev może debug powie Ci coś więcej.![]() symfony application failed to start properly Aplikacja była na serwerze gdzie symfony było zainstalowane czy miałeś źródła symfony w katalogu lib ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zwykłe przeniesienie plików będzie dobrym rozwiązaniem jeśli na serwerze jest zainstalowane Symfony (a w 99% przypadków tak nie ma - ten 1% to serwery LH
![]() Kod symfony freeze co spowoduje "zamrożenie" projektu. Po prostu wszystkie pliki Symfony zostaną przeniesione do katalogu z projektem. Teraz możesz przenieść cały projekt na serwer docelowy. Musisz następnie zwrócić uwagę jakim katalogiem jest DocumentRoot; w Symfony jest to "web" natomiast na serwerze często jest to "public_html". W takiej sytuacji możesz oczywiście bawić się w konfigurowanie Symfony. Ja jednak stosuję inne rozwiazanie - utworzenie dowiązania symbolicznego: Kod ln -s web public_html Na końcu oczywiście musisz poustawiać wszelkie chmod'y oraz dane dostępowe do bazy danych. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Aplikacja była instalowana na serwerze na który było zainstalowane symfony wszystko robiłem z lini polecen zobacze teraz z symfony freez miałem recznie pliki załadowane do folderu sf
Ok symfony freeze zadziałało ale mimo ustawienia nowych danych databases.yml to wyswietla sie bład i nic dziwnego pokazuje stare dane z poprzedniego serwer ![]() ![]() aha jescze dodam ze jest to [wrapped: connect failed [Native Error: Access denied for user 'xxx'@'localhost' (using password: YES)] [User Info: Array]] czy nie powinna zadziałac zmiana w databases.yml ![]() Ten post edytował LukasKK 12.02.2008, 20:07:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Musisz zmienić dane dostępowe w propel.ini oraz w databases.yml.
PS: zakładam, że cache wyczyściłeś ![]() Ten post edytował phpion 12.02.2008, 21:20:33 |
|
|
![]()
|
|
hmm a chodzi o folder czy o polecenie symfony cc
no i zanalazłem samo ustawienie danych w database.yml nie pomogło musiłem ręcznie ustawić w cache/prod/config config_databases.yml.php i smiga aż miło dziękuje wszystkim za pomoc ![]() No i jeszce parę uwag aby działało mi srodowisko prod musiłem w index.php ustawic jak było false to wyskakiwał bład. Ten post edytował LukasKK 12.02.2008, 23:37:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Napisałem strone z mała baza danych chce ja wrzucić na inny server tylko nie wiem jak się do tego zabrać a nie chce narozrabiać. Tak więc proszę o pomoc ![]() z góry dzięki ![]() Tutaj znajdziesz odpowiedni sposób na przeniesienie projektu. W podtytule host. Ten post edytował kshyh 27.02.2008, 16:04:36 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stronkę przeniosłem sobie na inny serwer, ale mam jeden problem - najpierw strona była na serwerze a.com, a teraz jest na a.eu. Wszystko działa oki, poza linkami - zamiast przekierowania na a.eu/id/1/ mam a.com/id/1/. W symfonach jestem kompletnie zielony i dlatego moje pytanie - w jaki sposób mogę zmienić tą główną domenę?
Z góry dzięki za pomoc. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam gotowy projekt, ale na sf_sandbox na windowsie na xampp, gdy chce zrobic symfony freeze wypisuje exception You can only freeze when lib/symfony is empty dlaczego tak jest, czy z sf_sandbox moge projekt przenosic, czy najpier go przeniesc na zainstalowane recznie symfony, i pozniej dopiero przenosic proszę o pomoc Stachu Ten post edytował stachuf11 2.04.2008, 20:17:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecenie freeze stosuje się po to by przenieść kod symfony do katalogu gdzie jest Twój projekt. Daje to możliwość łatwego przeniesienia na serwer. Sandbox również posiada cały kod sf w folderze projektu, więc możesz go swobodnie przenosić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:22 |