![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam kolejny problem, niewiem dlaczego, lecz dane nie wchodza do bazy. Formularz wygląda tak: Cytat <form action="done.php" method=post> <tr> <td colspan=2><H3>Dodaj swój nick do listy</H3><TD></TD></td> <tr> <td>Nick:</td> <td><input type=text name=nick></td></tr> <tr> <input type=submit value=Zapisz> </form> </tr> </form> </body></html> Plik done.php tak: Cytat <? mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal'); mysql_select_db('serducho'); $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO serducho VALUES ('', '$nick')"); echo ' Gotowe'; ?> W bazie mysql oczywiście mam tabele utworzone. Prosze o pomoc, czytalem wiele kursow i z tego co wiemto dane powinny wskoczyc do bazy. Pozdrawiam, conix Ten post edytował conix 11.02.2008, 20:16:15 -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Register globals do przesyłania zmiennych z forma stosuj $_POST lub $_GET. Stosuj też przy zapytaniach or die(mysql_error()); Stosuj dla php tagi [ php ] a nie code Ten post edytował potreb 11.02.2008, 20:24:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje
![]() Teraz wszystko działa. Echh muszę sie jeszcze bardzo wiele nauczyć :/ Pozdrawiam, conix -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:39 |