![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym, aby po wybraniu wartości z pierwszej listy (ubrania, buty itp.) dwie następne uzupełniały się odpowiednimi kategoriami i producentami (buty np. zimowe, letnie; ubrania np. spodnie, bluzy). Poniżej kod generowany przez php. Jeśli usunę pętlę generującą elementy tablicy prod i prod_id, to pierwsza lista wypełnia się kategoriami, w drugą stronę to nie działa. Coś jest nie tak, czego nie dostrzegłem?
Doszedłem, że tablice prod i prod_id mogą mieć maksymalnie 26 elementów. Czemu? (znaczy wygenerowanych w pętli może być 26 elementów, jak na sztywno dodam jeszcze kilka to też jest ok) Ten post edytował KCG 11.02.2008, 23:42:53 -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 3 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępnie, brakuje mi tu klucza, wiążącego produkt z kategorią.
czemu nie stosujesz tablic wielowymiarowych, a przechowujesz id i nazwę w dwóch różnych? trochę to dziwnie wygląda. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko działa, no faktycznie może lepiej zastosować tablicę wielowymiarową.
Jest coś takiego, że jak w zapytaniu do bazy dam 'LIMIT 26' to jest ok, a np. 27 i więcej to już nie działa. Znowu jeśli ręcznie dodałem następne elementy (27,28,29...) to się wyświetlały i ogólnie działało. Więc o co chodzi? Mógłbyś mi podać mniej więcej, jak to z tablicami wielowymiarowymi by było? Bo jakoś mi nie wyszło. -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 3 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to normale jak dasz "limit 26" w zapytaniu to nie pobierzesz więcej niż 26 rekordów.
co do tabel wielowymiarowych to po prostu: coś w tym stylu ![]() Ten post edytował kurt 16.02.2008, 09:45:20 |
|
|
![]()
|
|
Wiem, na czym LIMIT polega :] Chodzi o to, że jak dam więcej niż 26 w LIMIT zapytania do bazy (php), to caly skrypt JS nie działa... W źródle wyglada wszystko ok, no ale nie działa;/
A taka tablic może być: prod[$id]['id'][i] ? (i z pętli js, a $id z php) -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]()
|
|
Jak chcesz połączyć JS z PHP to chyba najlepiej "oblecz" JS w php. Łatwej jest wtedy przekazywać zmienne php do JS
zresztą masz tu link, gdzie sposób ten jest opisany: http://www.poradnik-webmastera.com/artykul..._javascript.php co do tego obcinania selecta przy 26 to najlepiej wklej cały skrypt. Po tym co napisałeś w pierwszym poście niewiele się można zorientować. Ten post edytował kurt 17.02.2008, 09:10:25 |
|
|
![]()
|
|
Czyli coś jakby było w okolicach $sql3. Naprawdę nikt nie wie? -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:06 |