![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 26 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie miałem do tej pory styczności z pozycjonowaniem. Znajomy poprosił mnie o pomoc. Ma stronę w czystym flashu bez żadnych znaczników prócz title i keywords. Moje pytania:
- czy wypozycjonowanie tej strony jest w ogóle możliwe? - jak zmieni się sytuacja gdy do strony dopiszę jakąś treść np. w tagach h1 lub ul/li ? - czy dopisane tagi mogą być ukryte przez CSS (display:hidden)? Ten post edytował kitol 11.02.2008, 09:41:04 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie, to nie widzę problemu, skoro masz meta znaczniki TITLE , KEYWORDS i description (opis strony) , + copyright mogą być... to nie powinieneś mieć żadnych problemów.
A, pamiętaj tylko, że gro katalogów życzy sobie dodania odnośnika na stronę. ----- edit: " - jak zmieni się sytuacja gdy do strony dopiszę jakąś treść np. w tagach h1 lub ul/li ? " no... z tego co kojarzę, to wyszukiwarka zasysa przede wszystkim z meta znaczników, w przypadku ich braku sięga do treści, ale jak grzebać po googlach to się okaże, że i do treści sięga wtedy, gdy są znaczniki też ![]() "czy dopisane tagi mogą być ukryte przez CSS (display:hidden)?" meta tagi chcesz ukryć? przed kim? przed internautą są niewidoczne przecież ![]() Jeśli chcesz ukryć treść zapisaną w tagach h1, czy coś , to jest to ofkoz możliwe, ale wyszukiwarki są wyczulone na takie zachowanie i zazwyczaj blokują takowe strony, więc na dłuższą metę nie będzie to pozycjonowanie, tylko zabójstwo strony ![]() Ten post edytował simperium 11.02.2008, 18:52:10 -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:00 |