![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam taki oto problem: Pobieram z bazy danych tablicę z danymi która przedstawia się mniej więcej tak: CODE Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [parent_id] => 0 [name] => 1 ) [1] => Array ( [id] => 2 [parent_id] => 0 [name] => 2 ) [2] => Array ( [id] => 3 [parent_id] => 0 [name] => 3 ) [3] => Array ( [id] => 4 [parent_id] => 1 [name] => 1 -> 1 ) [4] => Array ( [id] => 5 [parent_id] => 1 [name] => 1->2 ) [5] => Array ( [id] => 6 [parent_id] => 1 [name] => 1->3 ) [6] => Array ( [id] => 7 [parent_id] => 5 [name] => 1->2->1 ) ) Chciałbym na podstawie tego narysować drzewo kategorii. Z założenia ma być ich nieskończenie wiele. Szukam jak najlepszego rozwiązania, ale na razie rzadne mi do głowy nie przychodzi. Troszkę szukałem, ale nie chciałbym zmieniać struktury tabeli w bazie danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A szukales na forum?
Rekurencja, iteratory... -------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:04 |