![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam formularz w ktorym podaje zmienne $a $b i $c chce zrobic tak zeby skrypt zapisywal do bazy mysql dane w tym momencie kiedy wszyskie zostana podane, napisalem cos takiego:
ale cos nie trybi, tzn gdzy nie podam zadnej zmiennej na ekranie wysietla sie "podaj wszystkie zmienne", a gdy podam tylko 1 zmienna to wykonane zostaje polaczenie z baza i zapis danych, jak zrobic aby dzialalo to tak jak trzeba?? Pozdrawiam. Ten post edytował Kimas 10.02.2008, 19:26:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Zastanów się trochę. Jeśli zmienna a i b i c będą równe NULL to warunek zostanie spełniony. Użyj OR (||).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesteś boski!
Cytat operator && nie dziala tak jak ja chce ale zapewniam cię, że operator && działa dokładnie tak jak chcieli autorzy języka PHP... ![]() ![]() -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twardy temat
![]() Zrobiłem screena z tego że operator nie działa tak jak chce użytkownik ![]()
Z tego co piszesz, to chyba o to chodzi. edyta: tak mnie to rozwaliło że źle napisałem ![]() No i teraz patrzę że post webdicepl był wystarczający, heh. Ten post edytował Hazel 10.02.2008, 19:40:17 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki panowie, rozjaśniliście mi trochę moja mózgownice, zrobiłem tak:
i działa jak JA chce ![]() wczesniej zle zrozumialem ten tekst co do || i &&: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Instrukcja_if Ten post edytował Kimas 10.02.2008, 19:58:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:01 |