![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem
Posiadam baze danych o takiej strukturze KLIENCI id | nazwa PODWYKONAWCY id | nazwa a tabela ladunki wyglada tak id | id_k | id_p | numer | rej (czyli numer rejestracyjny) i chce zebym pozniej wyswietlil na stronie numer | nazwa (klienta) | nazwa (podwykonawcy) z jednej tabeli nie ma problemu umiem napisac dobrze selecta itd Tylko nie wiem jak opisac te relacje w sql polaczonym z php. Przeczytalem troche ale jestem chyba zbyt glupi zeby zrozumiec tego mysql. Wiem ze napewno bede wyswietlal wszystko petla while itd prosze jesli ktos moze napisac mi kawalek dzialajacego kodu bylbym wdzieczny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jak ja mam to wypisac w php nie ukrywam jestem noobem i probuje za pomoca fetch_array ale chyb zle trafilem prosze was o ten kawalek z zapytaniem i wypisaniem w petli ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak ja mam to wypisac w php nie ukrywam jestem noobem i probuje za pomoca fetch_array ale chyb zle trafilem prosze was o ten kawalek z zapytaniem i wypisaniem w petli ;/ http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Jak_to_się_robiło_kiedyś%3F |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 18.06.2002 Skąd: poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok - to skoro potrzebujesz bardzo jawnej podpowiedzi, jak PHP sprząc z MySQL to napiszę Ci tak:
Czy to choć trochę pomogło? Tak gwoli informacji: To jest tzw. metoda obiektowa, niektórzy wolą trzymać się tzw. metody proceduralnej, ale w dobie PHP 5 i MySQL 5 to wydaje się być nieco przestarzałe, choć sam język nadal to wspiera.... Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:26 |