![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam cos takiego (na razie bez miniaturek tworzonych automatycznie):
akcja = dopisz, jak nazwa funkcji, moze to zbedne. w MyUpload.php nic nie zmienialem. formularz dodajacy dane do tabeli galera_kat zawiera nazwe kategorii, jej opis oraz tworzy na folder (np. 08_02_10_03_02_58) - data, godzina z sekundami. I ten skrypt ma przerzucac tam wgrany plik, gdzie wskaze w formularzu galeria_kat. Moze inaczej. W formularzu wybieramy galeria: i tam pobierane sa nazwy galerii z galeria_kat. No wiec wgrane zdjecia powinny zostac przerzucane do ../../galeria/$folder_stworzony_przez_formularz. I moj problem jest nastepujacy: Dodaje zdjecia do bazy danych, wszystkie pola, ale nie pojawia mi sie, ze Kopiowanie obrazka powiodło się i nie wkleja mi zdjec do folderow. Gdzie lezy przyczyna?
Odpowie mi ktos? ![]() Ten post edytował nitroo 10.02.2008, 14:08:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może napisze co na szybko mogę powiedzieć. Nie zgłębiałem się ale:
- czy wiesz jaka jest różnica pomiędzy $_POST a $_GET ? Używasz naprzemiennie jednych i drugich chociaż formularz powinien pójść poprzez $_POST - skąd się bierze $_GET['result'] lub np. $_POST['result']? - używaj albo echo albo print bo jakaś konsekwencja musi być bo kiedyś się pogubisz. - po co przekazujesz zmienne do funkcji skoro do nich przypisujesz już w ciele funkcji wartości z tablic globalnych ? To tak na szybko. No i jak chcesz skopiować plik do folderu utworzonego to skorzystaj z move_uploaded_file() czy jakoś tak. Bo tego też nie widzę (no chyba że masz to w klasie MyUpload to w takim bądź razie pokaż kod tej klasy) Ten post edytował arecki 11.02.2008, 00:20:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po pierwsze sprawdź czy katalog do którego chcesz kopiować pliki ma napewno prawa do zapisu 777
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamienilem kilka rzeczy, usunalem includowanie MyUpload, zrobilem na podstawie move_uploaded_file, kilka $_GET zmienilem na $_POST, usunalem z dopisz() kilka warunkow, bo pozniej je i tak powtarzam i dziala
![]() ![]() powiedz mi prosze, jak moge zrobic teraz miniaturke z kazdego uploadowanego pliku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 04:04 |