![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę zrobić takie coś:
[ tutaj po kliknieciu "losuj" pokazuje sie login z bazy ]-----[losuj] [ wybór ataku ] [ok] i chcę aby po kliknięciu na losuj php wykonało zapytanie typu SELECT i wczytało pole "log" do tego pola w formularzu. I po każdym kliknięciu robiłoby to samo tylko że np. inny login... bo z bazy wyszukiwałby losowo... później należałoby wybrać atak i kliknąć "ok" i do tej samej strony wysłanybyłby formularz z loginem i atakiem... Jak to rozwiązać? Dwa formularze? i je jakoś połączyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak piszesz, 2 formularze + ajax ( w przypadku pierwszego formularza ).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 2 Dołączył: 25.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm. Obszedłem to JavaScriptem, ale nie do końca...
I gdy wstawię to do zwykłego pliku php (np. form.php) to śmiga dobrze... A gdy mam 2 pliki, jeden z funkcją drugi z wyświetlaniem to nie śmiga... Klikam na "alue" i nic sie nie dzieje... HELP (konsola błędów: fm is not definded) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ten błąd mówi o tym, że powinieneś raczej zacząć stosować metodę getElementById(), bo nie widzi samej nazwy formularza.
|
|
|
![]()
|
|
mam:
Funkcja szukaj_gracza() wyszukuje losowego uzytk. z bazy... I to w zasadzie działa ale: Jak mam już 1 wyszukanego i chce wyszukać kolejnego to muszę odświeżyć stronę/ wejść na nią ponownie... Da się zrobić tak że co kliknę "alue" to on mi ponownie wyszuka innego gracza bez odswierzania strony? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
JavaScript tez pewnie się da...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się. PHP ma to do siebie, że bez odświeżania strony nic nie poradzisz w samym PHP + JS.
Musisz zaprząc AJAX, który asynchronicznie bedzie wysyłał żądanie do pliku PHP, tam zostanie wylosowany wyszukany z bazy nowy gracz, i dokładnie tak jak chcesz - bez odświeżania strony, jego dane pojawią się na stronie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 21:24 |