![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem musze dodac do bazy dane tzn.
Nazwa i Cena i teraz tak ma te dane maja byc opisem faktury co było sprzedane wiec nazwy i ceny bedzie raz 10 a raz tylko 1 jak zrobic ze pod czas wpisywania w formularz dodadzą sie nowe pola a pozniej jakos poprawnie zapisza sie w bazie? np. standardowo są dwie liniki tzn. 4 pola 2x nazwa i 2x cena.i teraz jak zaczynam pisac w lini 2 pokazuje sie trzecia.Jak to zorbic? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 0 Dołączył: 21.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe wiedziałem ze tak bedzie;) to moze tak:
Mam formularz ktorym ma dwa Pola Pole 1 Pole 2 I teraz jak wypełnie pole 1 to nic sie nie dzieje wypełnie pole 2 to pokazuje sie pole 3 I teraz zeby dodało sie to wszystko do bazy z poprawnym id tzn ostatnie ide w bazie to np. 10 i teraz kazde pole zeby sie dodało z poprawnym id! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic nie rozumiem. Ale piątek jest, po pracy zmęczony, wczoraj impreza, mało snu...
|
|
|
![]()
|
|
To jeszcze raz;)
Mamy baze ktora ma : Id,Nazwa,wartosc Dodajemy przez formularz pole Nazwa | Wartosc bez problemowo mozna to dodac Ale ja mam taki problem ze chciałbym naraz dodawac wiecej nazw i opisów,ktos moze zaraz napisac zebym sobie dodał wiecej okienek (input) ale ja chce zeby okienka dodawały sie automatycznie np. java script.tzn Wypełniłem jedno pole nazwa i wartosc i zaraz pod nimi pokazuje sie nowe pole nazwa i wartosc i tak do czasu az nie klikne zapisz. Jak to zrobic;) Czy teaz ktos mnie rozumie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz tutorial na ten temat:
http://webmade.org/porady/createelement-cl...endchild-js.php Jeżeli chcesz zrobić większy automat, to w inputy wsadź funkcję:
a gdzieś w skrypcie JS:
W ten sposób ilekroć zmienić wartość inputu, to o ile nie wyczyściłeś (ten warunek jest sprawdzany, czy input nie jest czysty), to doda nowe pole. To tylko przykład, możesz skorzystać tutaj z różnych sposobów i zdarzeń. -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:19 |