![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam mały problem. Mam pewne zapytanie do SQL, lecz w nim pobieram wszystkie, czyli wpisuje znak * . Lecz chciałbym także, aby jedno pole zostało sformatowane tak:
I jak to zrobić, abym w zapytaniu nie musiał wpisywać wszystkiego, co chcę pobrać + tego sformatowanego, tylko aby to sformatować później, lub wybrać wszystko i sformatować tylko to jedno pole? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to pobierz wszystko jak leci i sformatuj przy wyświetlnaniu... :/ nie rozumiem problemu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 32 Dołączył: 20.01.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
To powiedz mi jak sformatować to co podałem, tylko przez PHP. Chodzi mi o to, żeby nie wysyłać osobnego zapytania, żeby sformatować wynik.
-------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tak, dokładnie o to mi chodziło, żeby zamiast wymieniać wszystkie pola po kolei, wpisuje *, i w tym samym zapytaniu formatuje mi pole data.
-------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Fatal error: Call to undefined function date_format() in c:\usr\krasnal\www\blog\news.php on line 40 Krasnal nie ma takiej funkcji, czy przeważnie serwery nie mają tej funkcji? -------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jaka wersja PHP?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wygląda ta data po pobraniu z bazy...? w jakim jest formacie...?
|
|
|
![]()
|
|
Data jest w formacie DATETIME, a wersja PHP to:
Cytat PHP Version 5.0.2
Ten post edytował smietek 9.02.2008, 13:44:44 -------------------- |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Upraged'nij php, bo ta funkcja jest dopiero od 5.1.0 ;]
|
|
|
![]()
|
|
A mógłbym zrobić coś takiego:
1. Tworze dwa zapytania: jedno, które pobiera wszystkie dane, drugie, które pobiera tylko sformatowaną datę. 2. Wysyłam zapytanie 3. Łącze wyniki obydwu zapytań 4. Mysql_fetch_array(złączone_wyniki) Potrzebuje tego do mojego skryptu, w którym przechodze przez wszystkie wyniki w taki sposób:
Czy jest możliwe łączenie wyników, a potem robienie z tych połączonych jednej tablicy przez fetch_arraya? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:37 |