![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc, mam problem z plyta glowna. Na wstepie dodam, iz procesor, karta graficzna, pamieci, dysk itp. SA SPRAWNE(chcialem zrobic podkreslenie, ale forum nie dziala mi jak trzeba). Problem w plycie glownej. Wiatraki sie kreca, diody swieca, ale zadan obraz nie jest wyswietlany na monitorze(monitor po chwili przechodzi w stan oczekiwania). Niepokoj moj zwrocilo, ze plyta nie wydaje zadnego pisku, nic cisza. Zasilacz na pewno podnosi wszystko bo pracowal z tym sprzetem prawie rok(zreszta sprawdzalem go na innym komputerze). Tak czytam i czytam o tym, moze bios? Problem w tym ze moja plyta(GA-8I875) ma dual biosa i auto naprawe. Jakies pomysly?
-------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to na moje oko, dopisz sobie do budżetu nowy wydatek.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź kondensatory. Być może ich wymiana postawi maszynkę na nogi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kondensatory dobre, niestety... Zastanawiam sie czy mogly pasc obie kosciu biosu jednoczesnie, moze wirus? Komp zepsul sie po paru godzinach pracy. Ogolnie sciagalem cos przychodze i juz byl w stanie wstrzymania monitor. Sam ustawilem zeby po 10min monitor sie wylaczal, ale nie ustawilem zeby komp sie juz nie wlaczyl
![]() ![]() -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek odłącz od płyty wszystkie napędy i dyski... Jeśli nie zadziała, wyjmij wszystkie karty oprócz graficznej... Jeśli dalej nie zadziała wyjmij też grafikę, odpal, po czym wsadź z powrotem... Jeśli nadal nie działa wyjmij RAM... na samym końcu możesz ewentualnie wyciągnąć procesor...
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko to juz robilem i sprawdzalem, nawet z innym procesorem 100% dzialajacym, zreszta w komputerze z ktorego pisze mam wsadzony procesor ktory w tej plycie byl wczesniej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli rozumiem CMOSa też już kasowałeś... no to chyba pora powiedzieć płycie papa...
![]() |
|
|
![]()
|
|
W sumie to nie wiem co to jest
![]() ![]() Edit: Jesli chodzi o bateryjke wyciagalem ja dluzszy czas(ok. 1h) Ten post edytował goped 8.02.2008, 12:17:56 -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
No to sprawdź sobie w instrukcji czy można ręcznie przywrócić bios... co to za płyta w ogóle...?
|
|
|
![]()
|
|
GA-8I875
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 00:19 |