![]() |
![]() |
-Ertaj- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam taki mały problemik a wiec :
mam stronę podzielona na trzy pionowe ramki po lewej jest ramka menu menu wygląda mniej więcej tak : <a href="index.php"> Strona Główna</a><br> <a href="index.php?id=galerie">Galerie</a><br> <a href="index.php?id=o_mnie">* O Mnie</a><br> w środkowej tabeli mam newsy do których odnośnik wygląda tak: <? $newspath = "news"; include("$newspath/show.php"); ?> trzecia kolumna mało ważna wiec nie będę o niej pisał pliki podstron to zwykle pliki html A oto moje pytanie: Wie może ktoś jak zrobić tak aby w środkowej kolumnie na stronie głównej były newsy a po kliknięciu na któryś z odnośników zmieniała się tylko środkowa kolumna w sensie ze newsy znikają a ładuje sie zamiast ich jakaś podstrona na ich miejscu . proszę o pomoc w necie znalazłem tylko coś takiego : <?php if($_GET['id']!="") { switch( $_GET['id']) { case 'news': include 'news.php'; break; case 'costam': include 'costam.php'; break; } } else include 'news.php'; ?> Ale dużo mi to nie mówi bo kiepski jetem z PHP. Prosze o pomoc w moim problemie pozrdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:46 |