![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Posiadam od 2 dni sklep oparty na skrypcie CubeCart 3.0.17 PL, dzisiaj próbowałem wejsc do panelu admina a hasło nie działa. W dodatku nie ustawiłem jeszcze ustawiń poczty i e-mail z hasłem nie przychodzi... Posiadam dostęp na ftp i bazy mysql, czy istnieje sposób żeby to hasło odzykać jakoś z bazy mysql lub pliku php?
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z pliku php raczej nie, jeśli masz dostęp do bazy, to możesz szukać przez PMA jakiejś tabeli z użytkownikami, znajdź tego co ma poziom uprawnień admina, i tam znajdź pole z hasłem. Może być zakodowane, ale są strony, żeby to obejść.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszedłem do PMA i teraz jak mam szukać? Pobrać tą bazę na dysk i np w Excelu szukać? Czy w PMA? a wie ktoś jaki to może być plik?? tak by było najlepiej....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w PMA jest baza twojego sklepu tam jest pewnie tabelka admin i tam będzie twoje zaszyfrowane haslo które zmień i zaszyfruj algorytmem szyfrującym takim jaki jest obsługiwany przez skrypt sklepu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poszukaj w plikach na ftp jakiegos pliku z logowaniem i tam znajdziesz kod czy hasło jest kodowane i z jakiej tabeli w bazie danych jest pobierane
![]() -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
kresh Darti piotrekkr Bez nich wiele bym nie zrobił. Dzięki im za to! |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie plik, a tabela w bazie danych. Nie ściągaj nic, tylko przeszukuj w PMA, znajdź tabelę, która ma w nazwie coś na zasadzie "users".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jak ten plik się nazywa trzeba wiedzieć i gdzie jest
![]() zobacz na stronie skryptu jakim algorytmem szyfruje hasła Ten post edytował Lejto 7.02.2008, 18:38:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 29 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Rymanów Zdrój/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lejto jak tabela się nazywa też trzeba wiedzieć
![]() a plik się nazywa na 90% login.php, bo jest to gotowiec ![]() -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]()
|
|
W PMA mam następujące pliki z nazwą admin:
admin_permissions admin_sections admin_sessions admin_users Więc który mam wybrać? |
|
|
![]()
|
|
nigdy nic nie wiadomo
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wybierz ten admin_users
i sprawdź czy znajdują się tam takie pola jak: nazwa/login hasło/pass poszukaj swojego loginu Ten post edytował bemol 7.02.2008, 18:45:39 -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
![]()
|
|
wybrałem admin_users
i jestem dokładnie w tym miejscu: ![]() co dalej robić? |
|
|
![]()
|
|
wejdz w zakładkę "Przeglądaj" i zobacz jakie tam są rekordy. poszukaj swojego loginu w username i zobacz jakie jest hasło dla tego loginu w password
-------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Klikasz "Przeglądaj" szukasz takiej linijki (rekordu), gdzie w polu username (ew. name) jest Twój login, i patrzysz na pole "password".
|
|
|
![]()
|
|
już mam! password: 0ac41f061eed7b4a4a2934316c0bd6a9
połowa sukcesu za nami ![]() teraz trzeba to rozszyfrować.... |
|
|
![]()
|
|
poszukaj pliku login.php gdzies w katalogu admin albo podaj jakis screen
![]() w tym pliku zobaczymy jaka to funkcją on to szyfruje ![]() -------------------- Tym ludziom zaufałem i dobrze na tym wyszedłem:
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrób inaczej, kliknij na przycisk edytuj koło tego rekordu i w pole Password wpisz:
9268676cb36993747e640a9e03a9eff6 Potem loguj się używając hasła: phppl |
|
|
![]()
|
|
Kliknąłem edytuj i mam teraz taki obraz przed sobą:
![]() gdzie mam wpisać to phppl? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tam gdzie masz kolumne password i 0ac41f061eed7b4a4a2934316c0bd6a9
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
aha, już wiem
![]() Działa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 13:51 |