![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, chciałbym uporządkować rekordy, tzn. jeden ma mieć o 1 więcej a drugi o 1 mnie. Tak żeby "wymienili" się pozycjami. Dziwnym trafem uaktualnieniu o 1 nie dodaje do istniejącej liczby 1 tylko więcej, czasami 6, 10. Przy odejmowaniu nie ma problemu. Proszę o wskazówkę.
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale daj coś więcej kodu, i co wpisujesz w url'a. No i może na jakimś przykładzie wytłumacz ;]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok.
index.php?up=4 $_GET[up] to jest id_kat Zasada jest taka, że sortuje ostatecznie po 'pozostale'. np. id_kat | pozostale 4 7 5 8 teraz do pozostalale (7) dla id_kat=4 dodajemy 1 a od pozostale (8) dla id_kat=5 odejmujemy 1 żeby ostatecznie było: id_kat | pozostale 4 8 5 7 |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Masz jakieś id w tej tabeli? Co w ogóle starasz się osiągnąć?
To jest menu jakieś tak, z kategoriami, czy co? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=86812&hl= tam masz gotowe rozwiązanie (sam prawie że o to samo pytałem wczoraj) pozdrawiam m -------------------- www.mpps.pl
park maszynowy: apache 2.2.22 | php 5.4.0 | MySQL 5.0.10 | phpMyAdmin 3.5.0 | notepad ++ | pilsner urquell |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Wieviór) Masz jakieś id w tej tabeli? Co w ogóle starasz się osiągnąć? To jest menu jakieś tak, z kategoriami, czy co? Moja tabelka: id_kat (auto_increment), tytul, pozostale kolumna 'pozostale' jest ustawione tak, żeby było 1,2,3, itd. i teraz chodzi o to, że mam na stronie te rekordy wyświetlone, przy każdym strzałka - góra i dół. Po naciśnięciu na górę np. jeżeli jest to 3-cia pozycja to wskoczy na 2. Z kolei rekord który był na pozycji 2-giej wskoczy na pierwszą. Chyba jasne. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rezultat okazał się taki sam jak w przypadku mojego sposobu.
Chyba na select'cie to zrobię. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 21:59 |