![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam strone z edycją rekordów w bazie. Jest to zrobione w formie tabelki: AKTOR | ... | POSTAĆ |Edycja |Usunięcie -------------------------------------------------------------------------------------- aktor 1 | ... | postać 1 | Edytuj | Usuń -------------------------------------------------------------------------------------- aktor 2 | ... | postać 2 | Edytuj | Usuń itd... Teraz pod każdą linijką mam pusty wiersz (a w nim div), do którego wyczytuję za pomocą ajaxa (advAJAX) zawartośc formularza edycji (po kliknięciu w Edytuj). I teraz chcialbym zrobić tak, że jak kliknę w Edytuj jednego rekordu, to żeby po wczytywało po nim formularz do diva, a pozostałe divy na stronie zostały automatycznie zwinięte. Oto kod całej strony:
Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzywasz jakiegos JS frameworka?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, żadnego nie używam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W JS można to całkiem prosto zrobić, poszukaj czegoś tutaj:
http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr= |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 21 Dołączył: 1.09.2006 Skąd: Edinburgh Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dobra poczytałem trochę i dalej nie potrafię rozwiązać tego problemu, gdyż w tamtych przykładach była wiadoma liczba divów, a
moje wyglądają tak:
czyli ich liczba jest równa ilości rekordów w bazie danych. I teraz skąd mój skrypt ma wiedzieć, że kliknąłem np taki, który ma wczytać formularz do diva o id edit5, a pozostałe id, czyli np. jak będę miał 10 rekordów, to skąd ten skrypt ma wiedzieć, że ma divy od 0-4 ukryć, 5 rozwinąć, a 6-10 ukryć. Nie mam, żadnego pomysłu jak coś takiego przekazać temu skryptowi. Proszę o jakiś wskazówki. I nie chodzi tu o samo to jak okryć lub wyświetlić zawartość diva, bo to wiem, tylko jak zrobić tak, że jak kliknę w link, to wczytuje mi dane do jednego diva, a pozostałe divy na stronie ukrywa. Ten post edytował puz219 7.02.2008, 11:32:44 |
|
|
![]()
|
|
Uzyj petli ;]
|
|
|
![]()
|
|
NO w końcu coś napisałem, ale nie działa za bardzo.
Więc tak oto funkcja javascript (w HEAD)
i teraz tak: jak do linku dodam switchid(id diva), to nie działa w ogóle i nie wiem dlaczego. Oto kod:
Natomiast jak switchid dam przed getData, to wtedy nic sie nie dzieje, ale to z oczywistych względów. Jak zrobić, żeby działało. Prosze o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to nie możesz zrobić tak że po kliknięciu na Edytuj w js zapisujesz id do zmiennej i po następnym kliknięciu ukrywasz diva o tym id i ustawiasz nowe id (aktualne)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:38 |